ΤΟΠΙΚΟ

Νταμπλούχος ο Πύρασος, 2-1 στον τελικό Κυπέλλου την Αγία Αννα

νταμπλούχος-ο-πύρασος-2-1-στον-τελικό-κυ-904325

Στο στάδιο του Αλμυρού μπροστά σε γεμάτες κερκίδες ο Πύρασος κατάφερε στις καθυστερήσεις να κατακτήσει και το Κύπελλο ΕΠΣΘ στον μεγάλο τελικό του θεσμού, νικώντας με γκολ στο 92’ την Αγία Αννα με σκορ 2-1. Έτσι οι Αγχιαλίτες έκαναν το νταμπλ και πλέον θέλουν να εκπληρώσουν και τον τρίτο τους μεγάλο στόχο, που είναι η άνοδος μέσω ων μπαράζ στη Γ’ Εθνική.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο Φουρκιώτης έχοντας μπει στο ματς στο 89’ διαμόρφωσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων το τελικό αποτέλεσμα, ενώ το 1-0 είχε γίνει στο 54’ από τον Ροτζέριο Μάρτινς και το 1-1 στο 62’ από τον Παπαδημητρίου.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 3’ ο Πύρασος έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς. Μετά από σέντρα του Βλάχου έδιωξε με το κεφάλι ο Χατζητρακόσιας, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Βλάχο, ο οποίος ξεπέρασε μέσα στην περιοχή τον Βέργο και βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά το σουτ του που έκανε στην κλειστή αριστερή γωνία απέκρουσε ο Φλίγκος σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 8’ ο Τζοβάρας πήρε την πάσα του Καλαμίδα και πάτησε την μπάλα για τον Σέττο, που βρέθηκε μόνος με τον Κεφαλά σε θέση μέσα αριστερά, αλλά πιεζόμενος και από τον Μπόλη έκανε ένα αδύναμο πλασέ πάνω στον τερματοφύλακα του Πυράσου, που μπλόκαρε.

Στο 15’ όμως ο Κεφαλάς χρειάστηκε να κάνει μία πολύ πιο δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ μετά την κεφαλιά του Παπαδημητρίου σε σέντρα του Σέττου από την αριστερή πλευρά. Δύο λεπτά αργότερα σε θέση βολής βρέθηκε ο Βλάχος μετά την πάσα του Ζάχου εντός περιοχής, αλλά το πλασέ του υψηλόσωμου φορ δεν ήταν καλό, με την μπάλα να περνά παράλληλα προς την εστία.

Πάλι ο Βλάχος στο 29’ είχε μία τελική προσπάθεια με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι ψηλά πάνω από την εστία, ενώ στο 30’ ήταν η σειρά της Αγίας Αννας να απειλήσει, με τον Τζοβάρα να είναι ο τελικός αποδέκτης τους συνδυασμού Σέττου-Παπαδημητρίου και να πλασάρει με το αριστερό. Η μπάλα πήρε ύψος και ο Κεφαλάς απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 42’ σημειώθηκε η μεγαλύτερη στιγμή στο παιχνίδι μέχρι εκείνο το παιχνίδι, με το πλασέ του Θοδωρή Παπαδόπουλου να πηγαίνει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού.

Να τονιστεί ότι στο 40’ μία κροτίδα που πετάχτηκε από οπαδό του Πυράσου, έσκασε με μεγάλη δύναμη πίσω από τον πάγκο της Αγίας Αννας, προκαλώντας την οργή και δικαίως των τυπικά γηπεδούχων.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 47’ και το 50’ πλασέ στην κίνηση του Παπαδημητρίου, που δεν ανησύχησε τον Κεφαλά, και σουτ του ίδιου, το οποίο έφυγε άουτ κοντά από το αριστερό δοκάρι, αποτέλεσαν τις δύο πρώτες καλές στιγμές στην επανάληψη, στο ξεκίνημα της οποίας ο Πύρασος φάνηκε πιο πιεστικός πάντως.

Αυτή η πίεση κυρίως με εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ έφερε καρπούς στο 54’. Ο Αραπίτσας εκτέλεσε κόρνερ από την αριστερή πλευρά, ο Βλάχος στο πρώτο δοκάρι έκανε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Φλίγκο σε δύσκολη επέμβαση, ο Οικονόμου πήρε το ριμπάουντ και «έσπασε» την μπάλα με το κεφάλι στον Ροτζέριο Μάρτινς, που μέσα από τη μικρή περιοχή με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αφύλακτη αριστερή γωνία και έκανε το 0-1 για τον Πύρασο.

Ωστόσο, η Αγία Αννα απάντησε γρήγορα, καθώς στο 62’ έφερε το ματς στα ίσια. Ο Πετράκος έκανε θαυμάσια μπαλιά στον Σέττο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και αφού ξεπέρασε τον Μιχόπουλο σούταρε με το δεξί. Ο Κεφαλάς βρήκε την μπάλα, που πήγε στο δεξί δοκάρι και σε κενή εστία με το κεφάλι ο Παπαδημητρίου σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης (1-1). Να σημειωθεί ότι στην μπαλιά του Πετράκου στον Σέττο, ο νεοεισελθών δεξιός μπακ Δημητριάδης ήταν εκτός θέσης.

Στο 72’ ο Αραπίτσας σε συνθήκες αντεπίθεσης και παρότι αρχικά δεν μπόρεσε να περάσει τον Χατζητρακόσια, έκανε ένα αξιόλογο σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Φλίγκος χαμηλά στη δεξιά του γωνία μπλόκαρε.

Στο 75’ καταγράφηκε νέα φάση, αλλά στην απέναντι εστία, με τον Καλαμίδα να κάνει ταχύτατη κίνηση από τα αριστερά και να μπαίνει στην περιοχή, πασάροντας για τον Τζοβάρα. Αυτός έκανε το σουτ, που κόντραρε σε αμυνόμενο, με την μπάλα να φεύγει κόρνερ.

Κι ενώ τα λεπτά περνούσαν και όλα έδειχναν ότι θα πάμε στην παράταση στο 92’ ο Πύρασος έφτασε στο νικητήριο τέρμα. Ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Μιχόπουλος πήρε την κεφαλιά, την οποία απέκρουσε ο Φλίγκος, ο Ροτζέριο στην επαναφορά έκανε το σουτ από τη μικρή περιοχή στο δοκάρι και ήρθε με το κεφάλι ο Φουρκιώτης να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ (Αθανασιάδης): Φλίγκος, Χατζητρακόσιας, Καλαμίδας, Βέργος, Χολέβας, Τσιουρέλης (70’ Στεργιόπουλος), Πετράκος, Κορέτα (76’ Τσελεπής), Σέττος, Τζοβάρας, Παπαδημητρίου

ΠΥΡΑΣΟΣ (Σιαμέτης): Κεφαλάς Μπόλης (46’ Δημητριάδης), Παπαδόπουλος, Ρακής, Μιχόπουλος, Αγιασιώτης, Οικονόμου, Ροτζέριο, Αραπίτσας, Ζάχος (89’ Φουρκιώτης), Βλάχος.

*Πριν το ματς τα παιδιά της ακαδημίας του Πυράσου συνόδευσαν τους παίκτες της Αγίας Αννας και αντίστροφα, ενώ τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, κ. Καλόγηρος, και οι πρόεδροι των δύο σωματείων, κ.κ. Μόσδρομος και Σίμος.

Μιχόπουλος και Παπαδημητρίου διεκδικούν την μπάλα

Οι Κυπελλούχοι με το τρόπαιό τους

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου