ΤΟΠΙΚΑ

Αποστολές από πέντε χώρες φιλοξένησε το 1ο Γυμνάσιο Βόλου

αποστολές-από-πέντε-χώρες-φιλοξένησε-123946

Αποστολές από τη Φιλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, την Ισπανία και την Τουρκία φιλοξένησε στα τέλη Ιανουαρίου το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus στο οποίο συμμετέχει.

Συνολικά 50 μαθητές και 30 καθηγητές Έλληνες και ξένοι εργάστηκαν αρμονικά, μεθοδικά με ενθουσιασμό σ΄ ένα μαγικό ταξίδι που ένωσε έξι ευρωπαϊκές χώρες και τις έφερε πολύ κοντά παρόλο που είναι τόσο μακριά στον χάρτη.

Στόχος της συνάντησης ήταν η αποδοχή των στοιχείων της πολιτιστικής διαφορετικότητας που εμπλουτίζουν την Ευρώπη και η εύρεση κοινών χαρακτηριστικών που φέρνουν πιο κοντά και γεφυρώνουν τους ανθρώπους.

Μέσα από αυτό το ταξίδι μοιράστηκαν εμπειρίες και εργάστηκαν σαν ομάδα ανταλλάσσοντας απόψεις.

«Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου είναι το πιο ιστορικό σχολείο της πόλης και ως ουμανιστικό ίδρυμα μεταδίδει τις αρχές της δημοκρατίας, αλληλεγγύης, ανεκτικότητας, αποδοχής και σεβασμού του διαφορετικού τρόπου σκέψης και ζωής.

Όλες οι εργασίες και οι δράσεις υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και τηρήθηκαν τα μέτρα πρόληψης κατά του covid-19 χωρίς να νοσήσει κανείς και να χρειαστεί να απέχει από το πρόγραμμα.

Η ολοκλήρωση του προγράμματος έφερε συναισθήματα ενθουσιασμού και υπόσχεσης για συνέχιση της συνεργασίας και επιθυμία για ξεκίνημα νέων προγραμμάτων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολείου.

Σημειώνεται ότι το 1ο Γυμνάσιο Βόλου υλοποιεί τέσσερα προγράμματα Erasmus και δύο αδελφοποιήσεις με την Γερμανία και την Κύπρο.

Αρωγοί στις δράσεις του σχολείου που προάγουν τον πολιτισμό και την εκπαίδευση ήταν η ΕΨΑ Βιομηχανία Αναψυκτικών και Χυμών, η επιχείρηση τυροκομικών προϊόντων «Φλέγγα» και το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Δήμου Βόλου. Σημαντικός υποστηρικτής ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Βόλου, που στηρίζουν τις διαδικασίες και τις δράσεις του σχολείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου