ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κερκυραϊκό σοφρίτο

κερκυραϊκό-σοφρίτο-955274

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ., για το πανάρισμα του κρέατος

1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες πάχους 1 εκ.

50 ml ελαιόλαδο

5-6 σκ. σκόρδο, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες

50 ml ξύδι, λευκό

80 ml λευκό, κρασί

50 ml ζωμό ή νερό

1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Πατάτες τηγανιτές

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. Αλευρώνουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές.

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας σε δόσεις, δίνοντάς του καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το καθαρίσουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το ξύδι. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε πάλι το μοσχάρι στο τηγάνι, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό, τη μουστάρδα και τον μισό μαϊντανό.

Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε το Κερκυραϊκό σοφρίτο με τηγανιτές πατάτες.

www.giorgostsoulis.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου