ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα

μοσχαρίσια-κεφτεδάκια-γεμιστά-με-φέτ-953413

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

250 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια

100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

50 ml ελαιόλαδο

2 κ.σ. μουστάρδα απαλή

1 μέτριο αυγό

1 κρεμμύδι, τριμμένο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

½ μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Αλεύρι, για το πανάρισμα

Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

Γιαούρτι στραγγιστό

Πατάτες τηγανητές

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αδειάζουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσης.

Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα (προαιρετικά).

Πλάθουμε κεφτεδάκια των 30-40 γρ., ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση, γεμίζουμε με 2 κυβάκια φέτα και τα κλείνουμε εκ νέου.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τηγανίζουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.

Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μαζί με γιαούρτι και πατάτες τηγανητές.

giorgostsoulis.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου