ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μανιταριών

χοιρινά-μπριζολάκια-με-σάλτσα-μανιτα-937347

ΥΛΙΚΑ

4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο

1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες

50 γρ. Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κ.γ. θυμάρι ξερό

2 κ.γ. ρίγανη ξερή

½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή

1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

360 ml ζωμό λαχανικών

330 ml Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες καλά.

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να σοταριστούν καλά και από τις δύο πλευρές και να πάρουν καλό χρώμα.

Αφαιρούμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε στο πλάι σε ένα πιάτο μέχρι να τις χρειαστούμε. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, το ξίδι και το αλεύρι και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε πίσω τις μπριζόλες στο τηγάνι μαζί με το ζωμό, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτούν οι μπριζόλες (ο χρόνος εξαρτάται από τη φωτιά, το μέγεθος της μπριζόλας και τον αριθμό τους).

Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά ακόμα χωρίς καπάκι μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, ζυμαρικά ή ρύζι.

www.giorgostsoulis.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου