ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χοιρινό φρικασέ στη χύτρα ταχύτητας

χοιρινό-φρικασέ-στη-χύτρα-ταχύτητας-923120

Συστατικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1,5 κιλό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

αλάτι

πιπέρι

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

50 γρ. λευκό κρασί

600 γρ. νερό

500 γρ. μαρούλι

150 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια

½ ματσάκι άνηθο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Ρίχνουμε το χοιρινό, πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το κρέας από όλες τις πλευρές. Ιδανικά, σοτάρουμε το χοιρινό σε δύο δόσεις.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ρίχνουμε στη χύτρα, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Σβήνουμε με το κρασί, και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ του.

Προσθέτουμε το νερό, και κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι της.

Γυρίζουμε τη βαλβίδα στην ένδειξη 3, και μόλις φτάσει στο πράσινο χρώμα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.

Κόβουμε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.

Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας, ανοίγουμε το καπάκι της, και ρίχνουμε το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας, τοποθετούμε τη βαλβίδα στην ένδειξη 1, και μόλις φτάσει στο πράσινο χρώμα, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.

Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά, την αποσυμπιέζουμε, ανοίγουμε το καπάκι της, και αφήνουμε στην άκρη.

Για το αυγολέμονο

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

Ρίχνουμε με μια κουτάλα αργά τον ζωμό από το χοιρινό, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα χειρός.

Μεταφέρουμε όλο το αυγολέμονο ξανά μέσα στη χύτρα, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

akispetretzikis.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου