ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ρυζοσαλάτα με λαχανικά και τόνο

ρυζοσαλάτα-με-λαχανικά-και-τόνο-920771

Συστατικά

1 κόκκινη πιπεριά

1 ντομάτα

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1/4 ματσάκι μαϊντανό

200 γρ. ρύζι καρολίνα, βρασμένο

150 γρ. τόνο

100 γρ. αρακά, κτψ

2 κ.σ. ελιές, σε ροδέλες

100 γρ. μαγιονέζα

2 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες, τη ντομάτα σε κυβάκια, το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ρύζι, τον τόνο, τον αρακά, την πιπεριά, τη ντομάτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τις ελιές.

Βάζουμε σε ένα δεύτερο μπολ τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μέλι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Αδειάζουμε το μείγμα του δεύτερου μπολ στο πρώτο μπολ και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ και σερβίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό.

akispetretzikis.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου