ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βιβλιοπαρουσίαση στο Πανεπιστήμιο

βιβλιοπαρουσίαση-στο-πανεπιστήμιο-541051

Το βιβλίο του Σπύρου Σακελλαρόπουλου «Κρίση και κοινωνική διαστρωμάτωση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα» θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 30 Απριλίου, στις 8μ.μ., στο αμφ. Σαράτση του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Μιχάλης Δικαιάκος, Διευθυντής Κέντρου Ψυχικής Υγείας Βόλου και ο Τάκης Πολίτης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στη βιβλιοπαρουσίαση θα παραστεί και θα συμμετέχει στη συζήτηση που θα ακολουθήσει και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Ο Σπύρος Σακελλαρόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, στο γνωστικό αντικείμενο «Κράτος και Πολιτική Θεωρία». Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται στη θεωρία του κράτους, στη μελέτη της νεοελληνικής και κυπριακής κοινωνίας και στη θεωρία της ανάπτυξης του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Είναι Επιστημονικός Διευθυντής της σειράς «Σύγχρονη Ριζοσπαστική Θεωρία» των εκδόσεων «Τόπος».

Ποια είναι τα αίτια της τρέχουσας οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα; Σε ποιο βαθμό σχετίζονται με την παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομική κρίση; Θα μπορούσε η εκδήλωση της ελληνικής κρίσης να είχε αποφευχθεί; Τι οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα δημιούργησε η εφαρμογή των μνημονίων; Ποια κοινωνικά στρώματα επωφελούνται από την κρίση;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία επιχειρεί να απαντήσει ο Σπ. Σακελλαρόπουλος με το βιβλίο του «Κρίση και κοινωνική διαστρωμάτωση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα», των εκδόσεων «Τόπος», συνδυάζοντας την ανάδειξη θεωρητικών ζητημάτων, όπως το σύγχρονο κράτος και η κοινωνική διαστρωμάτωση, με τις εμπειρικές εξελίξεις σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου