ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Στον αργαλειό της μοίρας»

στον-αργαλειό-της-μοίρας-531004

Το βιβλίο της Ζωής Οικονόμου παρουσιάζεται στο Δημαρχείο Βόλου

«Στον Αργαλειό της Μοίρας» τιτλοφορείται το βιβλίο της Ζωής Οικονόμου που παρουσιάζεται το Σάββατο 9 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου από τις Εκδόσεις «ΕΞΗ» και το Βιβλιοπωλείο «Υδρόγειος».

Το βιβλίο μιλάει για τη Σμύρνη, τη μεγάλη ερωμένη και πλανεύτρα, στις αρχές του 20ου αιώνα, εκεί που ήταν γραφτό να συναντηθούν η Ζώγια και ο Μάνος. Εκείνη μοναχοκόρη αρχοντοπούλα. Εκείνος νέος επιστήμονας.

H πρώτη συνάντηση μοιραία. Ο έρωτάς τους αναπόφευκτος. Ομως η μοίρα επεμβαίνει και ανατρέπει τα όνειρά τους. Αγαπημένα πρόσωπα που φεύγουν από τη ζωή. Υποσχέσεις που πρέπει να τηρηθούν. Αναπάντητα ερωτήματα. Κρυμμένα μυστικά. Μία ιστορία, γεμάτη ανατροπές, που σε καθηλώνει. Μία κατάληξη που ως την τελευταία σελίδα φαντάζει απρόβλεπτη.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί από το Νίκο Τζούμα πρόεδρο του Εκπαιδευτικού φορέα «Πολίτες Εν Γνώσει», και τις Φιλολόγους Δώρα Κοτζαγιώτου και Φρειδερίκη Μπεκίρη.

Η Ζωή Οικονόμου γεννήθηκε στη Λάρισα και κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά. Η διαδρομή της στα «σοκάκια» της λογοτεχνίας και της ποίησης, ξεκίνησε λίγα χρόνια πριν. Αυτός ήταν και ο λόγος που επέστρεψε στα θρανία. Είναι μαθήτρια Εσπερινού Γενικού Λυκείου, πιστεύοντας πως η γνώση και η μάθηση δεν έχουν ηλικία. Συμμετείχε σε μαθητικούς διαγωνισμούς (λογοτεχνίας και ποίησης) όπου απέσπασε τιμητική διάκριση στο ιστορικό δοκίμιο «Αμπελάκια Λάρισας» και πρώτο Πανελλήνιο βραβείο στο ποίημα «Ελλάδα μου αιμορραγείς» και στο διήγημα «Eπιστροφή». Το βιβλίο «Στον αργαλειό της μοίρας» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου