ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περιοδεύει ο «Μπακαλόγατος»

περιοδεύει-ο-μπακαλόγατος-410765

Η Θεατρική Παρέα Συκής του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκής «Γεώργιος Ρηματισίδης» ξεκινά και φέτος την καλοκαιρινή της περιοδεία με τη θρυλική κωμωδία των αδερφών Γιαννακόπουλων, «Ο μπακαλόγατος», ήρωας διαχρονικός κι αγαπημένος, που άφησε εποχή μέσα από την εκφραστική δεινότητα του αξέχαστου Κώστα Χατζηχρήστου, στην επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία «Της κακομοίρας».

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία και τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου, αλλά και τα κολακευτικά σχόλια που απέσπασε η παράσταση της «Θεατρικής Παρέας Συκής», η παράσταση ξεκινά και φέτος την περιοδεία της στο Πήλιο. Ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία που η φετινή περιοδεία ξεκινά εκτός των τειχών, από την Πορταριά, μεθαύριο Κυριακή 2 Ιουλίου στις 9:30μ.μ. και συνεχίζεται την επόμενη Κυριακή 9 Ιουλίου στον Άγιο Βλάσιο. Θα περιοδεύσει σχεδόν σε όλο το Πήλιο καθώς έχουν προγραμματιστεί παραστάσεις στον Πλατανιά στις 23 Ιουλίου, στη Συκή, έδρα της «Θεατρικής παρέας» στις 30 Ιουλίου, στα Καλά Νερά στις 9 Αυγούστου και στο Πουρί στις 27 Αυγούστου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοδεία γίνεται σε απόλυτη συνεργασία με τους αντίστοιχους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους.

Η παράσταση ανεβαίνει σε ελεύθερη διασκευή και σκηνοθεσία του Σταμάτη Παγασαίου και στο έργο ακούγονται οι αυθεντικές μουσικές της ταινίας. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Θανάσης Γερογιάννης, Δημήτρης Κοσμάς, Γαρύφαλλος Κωστούλιας (Ζήκος), Δημήτρης Χριστογιάννης, Σοφία Χαλίδου, Βαλάντης Τσιαμαντάνης, Γαρυφαλλιά Α. Ακρίβου, Γαρυφαλλιά Γ. Ακρίβου, Μιχάλης Φυγετάκης, Μαρία Κουκουμβρή, Αποστόλης Χατζηγεωργίου.

«Η παράσταση είναι φτιαγμένη με μεράκι απ’ όλους τους συντελεστές και εκτός από περίπου δυο ώρες ατελείωτου γέλιου θα φέρει στη μνήμη σας μυρωδιές από αγιόκλημα και γιασεμί αλλά και μπακαλιάρου και λακέρδας, βγαλμένες από μια άλλη εποχή» υπογραμμίζουν οι δημιουργοί της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι εκτός από την βοήθεια πολλών επιχειρήσεων της Μαγνησίας, χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου