ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αυτά που είδαν τα μάτια της

αυτά-που-είδαν-τα-μάτια-της-412204

Αυτά που είδαν τα μάτια της Φιλιώς Χαϊδεμένου στη μακρόχρονη πορεία της ζωής της, αφηγείται η ομώνυμη παράσταση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Ιουλίου στις 9.30μ.μ. στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου.

Μία θεατρική παράσταση με τη μοναδική Δέσποινα Μπεμπεδέλη, τον Ζαχαρία Καρούνη και τέσσερις εξαίρετους ηθοποιούς, περιοδεύει ανά την Ελλάδα από το Ίδρυμα Πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ» μετά την μεγάλη ανταπόκριση του θεατρικού κοινού και την ευρεία αποδοχή που γνωρίζει η «Φιλιώ Χαϊδεμένου».

Η μοναδική Δέσποινα Μπεμπεδέλη, συγκλονίζει με την ερμηνεία της υποδυόμενη την εμβληματική μορφή της Μικράς Ασίας, έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από το σύνολο του ελληνικού έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Μαζί της ο Ζαχαρίας Καρούνης, τέσσερις εξαίρετοι ηθοποιοί και δυο σολίστες μουσικοί.

Η σημαντική πορεία της γυναίκας με το όνομα Φιλιώ , έγινε η αφορμή να γεννηθεί το θεατρικό έργο που εξιστορεί τη ζωή της, βασισμένη στις προσωπικές της μαρτυρίες. Πέρα από την προσωπική ιστορία αυτής της σημαντικής προσωπικότητας, η δύναμη της θέλησης και ο αγώνας της για επιβίωση μέσα σε ένα ολόκληρο αιώνα συνιστά ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης. Η θεατρική παράσταση περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια που συντρόφευαν τη Φιλιώ σε όλες τις περιόδους της ζωής της αλλά και μουσική και τραγούδια που έγραψε ο Ζαχαρίας Καρούνης ειδικά για τη «Φιλιώ Χαϊδεμένου» σε στίχους Χρήστου Παπαδόπουλου.

Η παράσταση παρουσιάζεται σε διασκευή Ανδρή Θεοδότου, σκηνοθεσία Βασίλη Ευταξόπουλου, σκηνικά – κοστούμια Άγγελου Αγγελή. Παίζουν οι: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Μαίρη Σαουσοπούλου, Δημήτρης Kαραβιώτης, Εμμανουέλα Χαραλάμπους – Ένγκελ, Γιώργος Φλωράτος.

Μουσική – καλλιτεχνική επιμέλεια Ζαχαρίας Καρούνης, μουσική διδασκαλία Χαρά Κεφαλά, σαντούρι Ιωάννα Ρήγα, κρουστά Κωνσταντίνος Καλατζής. Σχεδιασμός – φωτισμοί Αντώνης Παναγιωτόπουλος, βοηθός σκηνοθέτη Βίκυ Πάστρα, φωτογραφίες Γιώργος Σπανός, σχεδιασμός αφίσας Πάνος Παπαϊωάννου, κατασκευή σκηνικού Κώστας Ζωγραφόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου