ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση βιβλίου

παρουσίαση-βιβλίου-309986

Παρουσίαση του βιβλίου του Ηλία Μπεριάτου, καθηγητή ΤΜΧΠΠΑ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Πεδίον Άρεως). Το βιβλίο με τίτλο: «Το οικιστικό AIDS και η κουλτούρα του σχεδιασμού. Κείμενα για την Χωροταξία, την Πολεοδομία, το Περιβάλλον, την Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση» θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σχετικά με το βιβλίο θα μιλήσουν ο Κώστας Μανωλίδης καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων, η Άσπα Γοσποδίνη καθηγήτρια στο ΤΜΧΠΠΑ και ο Παντελής Σκάγιαννης καθηγητής στο ΤΜΧΠΠΑ και Κοσμήτωρ της Πολυτεχνικής σχολής.

Την παρουσίαση θα συντονίσει η καθηγήτρια και πρόεδρος του ΤΜΧΠΠΑ κα Όλγα Χριστοπούλου. Θα υπάρχει δυνατότητα ερωτήσεων προς το συγγραφέα και συζήτησης

Το βιβλίο είναι μια συλλογή κειμένων ‘γνώμης’ που γράφτηκαν στη διάρκεια της προηγούμενης εικοσαετίας. Τα κείμενα αυτά, τα οποία, στην πλειοψηφία τους, είναι άρθρα που δημοσιεύθηκαν στον αθηναϊκό τύπο (κάποια βασίζονται και σε ομιλίες), παρουσιάζονται εδώ, κατά κανόνα στην αρχική τους μορφή, χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή ή επικαιροποίηση.

Οι απόψεις και ιδέες που εκφράζονται στα κείμενα, μπορεί να αποβούν χρήσιμες, τόσο σε εκείνους που ασχολούνται με την χωροταξία, την πολεοδομία, την αρχιτεκτονική, το περιβάλλον όσο και σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που ενδιαφέρεται και επιθυμεί να προβληματιστεί γύρω από τα ζητήματα της οργάνωσης του χωρικού πλαισίου μέσα στο οποίο ζει και κινείται, δηλαδή του κελύφους της ζωής του. Γιατί ο σχεδιασμός του χώρου για την ανάπτυξη και τη προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι μόνο υπόθεση κάποιων ειδικών επιστημόνων και τεχνοκρατών. Είναι μια σημαντική κοινωνική και πολιτική διαδικασία που απαιτεί πρωτίστως ενημερωμένους και ενεργούς πολίτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου