ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εμπειρίες μιας ζωής

εμπειρίες-μιας-ζωής-352135

Το βιβλίο του Τάσου Μητρογώγου με τίτλο «Θυμάμαι» θα παρουσιαστεί στο Βόλο

«Θυμάμαι – Γνώσεις, μνήμες και εμπειρίες μιας ζωής γεμάτης μουσική» τιτλοφορείται το βιβλίο του Τάσου Μητρογώγου που θα παρουσιαστεί στο κοινό, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στις 7:30 μ.μ. στο «Γιούσουρι του Βόλου», πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, έναντι ραδιοφωνικού σταθμού. Για το έργο θα μιλήσουν οι: Βασίλης Μητσάκης, Ροσάννα Πόπωτα, Νίκος Βαραλής. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με τις μοναδικές μουσικές ερμηνείες των Δημήτρη Πετρή και Νίκου Νέβρου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός Τάσος Μητρογώγος συνέγραψε ένα βιβλίο πολιτιστικού ενδιαφέροντος για την καλλιτεχνική ζωή του Βόλου από την αρχή του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Είναι προϊόν πολυετούς έρευνας βασισμένης κυρίως σε παλιά κείμενα και φωτογραφίες των πρώτων χρόνων του 20ου αιώνα και αποτελεί ντοκουμέντο και επαγγελματική αυτοβιογραφία παράλληλα.

Το βιβλίο είναι πλούσιο σε πληροφόρηση και φωτογραφικό υλικό αναφορικά με μουσικούς, συνθέτες, μαέστρους, σολίστες, χορευτικούς ομίλους, συγκροτήματα, ωδεία χορωδίες, θεατρικά σχήματα και λοιπούς καλλιτέχνες, με παράλληλες αναφορές στα πρώτα του βήματα, την επαγγελματική του εξέλιξη, ανέκδοτα στιγμιότυπα και περιστατικό από τη ζωή στην ΕΡΑ και τη συνεργασία του με πληθώρα καλλιτεχνών.

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένα μοναδικό και ιδιαίτερο εγχείρημα καταγραφής της τοπικής πολιτιστικής ανάπτυξης και κληρονομιάς και έχει εκδοθεί στο Βόλο, από τις εκδόσεις ΗΡΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου