ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανικό ΥΠΕΣ: Ανεπιθύμητοι 52 Έλληνες που πήγαν στην κηδεία Κατσίφα

αλβανικό-υπεσ-ανεπιθύμητοι-52-έλληνες-π-831903

Αιφνίδια εξέλιξη μετά την υπόθεση του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα που αναμένεται να προκαλέσει νέες αντιδράσεις

Ο Αλβανός υφυπουργός Εσωτερικών, Σάντερ Λέσι, δήλωσε πως η κυβέρνηση της γείτονος έθεσε 52 Έλληνες που βρέθηκαν στην κηδεία Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες, ως ανεπιθύμητους.

Αξιοσημείωτο είναι πως ενώ δεν κατονομάζονται παρόλα αυτά τούς κατηγορεί για οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας ενάντια στη συνταγματική τάξη, την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια ειρήνη.

Η γείτονα επικαλείται τη νομοθεσία της Αλβανίας για την υπεράσπιση σημαντικών εθνικών συμφερόντων που συνδέονται με την εθνική ασφάλεια, ενόψει της αυστηρής διατήρησης των διεθνών σχέσεων της χώρας και συγκεκριμένα των φιλικών σχέσεων με τη Δημοκρατία της Ελλάδος δεσμευμένη να προστατεύει και να εγγυάται από κάθε άποψη τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και την πολύτιμη, ιστορικά αρμονική παρουσία αυτής της μειονότητας στην αγκαλιά της αλβανικής οικογένειας.

Το αλβανικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του μιλά για απαράδεκτη, χυδαία και επικίνδυνη πρόκληση προς τη χώρα τους, τα όσα έγιναν από ανεξάρτητα άτομα και ομάδες που ήρθαν από την Ελλάδα που κακοποίησαν το σεβασμό μας προς την οικογένεια που πενθούσε και μετατρέποντας ένα τελετουργικό ταφής σε έναν απαράδεκτο εξτρεμισμό.

«Αυτοί οι 52 αλλά και άλλοι που ακόμη εξετάζονται από τις δυνάμεις ασφαλείας μας σχετικά με τις χθεσινές εξτρεμιστικές ενέργειες στο χωριό Βουλιαράτες, δεν θα μπορέσουν να εισέλθουν στην Αλβανία για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τον νόμο Κανείς δεν πρέπει να εκλάβει τη σοφία μας για αδυναμία και κανένας ξένος δεν μπορεί να παραβαίνει τον νόμο χωρίς να αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου, αλλά και να μην σέβεται τις παραδόσεις αυτής της χώρας».

Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΔΗΛΩΣΗ

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας, πέραν των συνταγματικών, νομικών και διεθνών κανόνων, βάσει του άρθρου 9 του Ν. 108/2013, “Περί Αλλοδαπών”, όπως τροποποιήθηκε. για την υπεράσπιση σημαντικών εθνικών συμφερόντων που συνδέονται με την εθνική ασφάλεια · ενόψει της αυστηρής διατήρησης των διεθνών σχέσεων της χώρας και συγκεκριμένα των φιλικών σχέσεων με τη Δημοκρατία της Ελλάδας · δεσμευμένη να προστατεύει και να εγγυάται από κάθε άποψη τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και την πολύτιμη, ιστορικά αρμονική παρουσία αυτής της μειονότητας στην αγκαλιά της αλβανικής οικογένειας. επίγνωση της ιστορίας των σχέσεων καλής γειτονίας και το μέλλον των κοινών Αλβανούς και Έλληνες σχέσεις με χώρες που ανήκουν και σημαντικές ευθύνες στην οικογένεια των ευρωπαϊκών εθνών θεωρώντας απαράδεκτη τη χυδαία και επικίνδυνη πρόκληση που έγινε χθες το αλβανικό κράτος των πολιτών της, ανεξάρτητα από τα άτομα και τις ομάδες που ήρθαν από την Ελλάδα που κακοποίησαν το σεβασμό μας προς τον παραδοσιακό αλβανικό κανόνα σεβασμού μας προς την οικογένεια που πενθούσε μετατρέποντας το τελετουργικό ταφής σε έναν απαράδεκτο εξτρεμισμό,

αποφάσισε:

Θεωρεί ανεπιθύμητα πρόσωπα στη χώρα μας, 52 άτομα ελληνικής υπηκοότητας, για την οργάνωση των δραστηριοτήτων εις βάρος της κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Αλβανίας και των επιδόσεων των δύσκολες καταστάσεις στη συνταγματική τάξη, την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια τάξη σε αυτή τη χώρα.

Αυτοί οι άνθρωποι και άλλοι που εξετάζονται από τις δυνάμεις ασφαλείας μας που σχετίζονται με την εμφάνιση των εξτρεμιστικών χθες στο χωριό Βουλιαράτες δεν θα επιτρέπεται να εισέρθουν στη χώρα, για το χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος.

Κανείς δεν θα πρέπει να λάβει τη σοφία μας ως αδυναμία και κανένας ξένος δεν μπορεί να παραβιάσει χωρίς να αντιμετωπίσει τις συνέπειες, το νόμο και τις παραδόσεις της φιλοξενίας αυτής της χώρας.

Ευχαριστώ!»

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου