ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση στην κηδεία Κατσίφα

έκκληση-για-αυτοσυγκράτηση-στην-κηδε-833207

Στους Βουλιαράτες έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, ενώ εντύπωσε προκαλεί και η οδηγία από τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για όσους Έλληνες βρεθούν εκεί.

Συγκεκριμένα, τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη κάλεσαν τους Έλληνες πολίτες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα να τιμήσουν τον νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένειά του και στην τελετή.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο αντίο στον 35χρονο θα πουν στις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) οι γονείς, συγγενείς και φίλοι που αναμένεται να φτάσουν στους Βουλιαράτες.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο. Επικήδειους θα αναγνώσουν φίλοι του 35χρονου ομογενούς, ενώ το ηπειρώτικο μοιρολόι θα ακουστεί από τον ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα.

Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα αστυνομικά μέτρα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην Κακαβιά, και ενισχύονται οι έλεγχοι σε οχήματα εκπροσώπων βορειοηπειρωτικών σωματείων, ενώ οι αλβανικές Αρχές εκφράζουν ανησυχία για ενδεχόμενα επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έξι είναι τα λεωφορεία από την Αθήνα που θα φτάσουν στους Βουλιαράτες και τέσσερα λεωφορεία ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη.

Κλίμα κινητοποίησης από ακραία στοιχεία

Την ίδια ώρα για κλίμα κινητοποίησης από ακραία στοιχεία μέσω social media για να μεταβούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα στους Βουλιαράτες για την κηδεία του 35χρονου κάνει λόγο η αστυνομία. Γι αυτό το λόγο οι έλεγχοι θα είναι πολλοί αυστηροί σε όσους ταξιδέψουν προς Αλβανία.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Για την τήρηση της τάξης, μάλιστα, Έλληνες αστυνομικοί βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με Αλβανούς συναδέλφους τους καθώς έχουν εκφραστεί φόβοι ότι ανάμεσα σε αυτούς που θα μεταβούν στην ιδιαίτερη πατρίδα του Κατσίφα βρίσκονται και ακραία εθνικιστικά στοιχεία. Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, επί ποδός βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί, ενώ στην περιοχή θα μεταβεί ακόμα και ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας. Ο συνοριακός σταθμός της Κακαβιάς αποτελεί το τελευταίο σημείο ελέγχων που θα διενεργούνται τόσο από Έλληνες όσο και από Αλβανούς αστυνομικούς, με τις Αρχές των δύο χωρών να έχουν αυξήσει εκτάκτως τον αριθμό του προσωπικού που θα διενεργεί διαβατηριακούς ελέγχους.

Πάντως, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο η αλβανική αστυνομία να μην είναι παρούσα στο χωριό την ώρα της τέλεσης της κηδείας, αλλά στελέχη της να παρακολουθούν από «απόσταση ασφαλείας» τα τεκταινόμενα με στόχο να μη δημιουργηθούν αντεγκλήσεις με μέλη της ελληνικής μειονότητας. Σε περίπτωση που προκριθεί το συγκεκριμένο σενάριο, την αστυνόμευση θα αναλάβει η Δημοτική Αστυνομία Δρόπολης που στελεχώνεται κυρίως από Βορειοηπειρώτες.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου