ΕΛΛΑΔΑ

Στον Βόλο …μετακόμισε η Λάρισα

στον-βόλο-μετακόμισε-η-λάρισα-828245

«Βγήκαν μαχαίρια» υπό τον φόβο της μετάδοσης του ιού από νομό σε νομό – Εκκληση Γουργουλιάνη να μην επικρατήσει το σκεπτικό «οι ψωριάρηδες και οι καλοί»

«Βγήκαν τα μαχαίρια» μεταξύ κατοίκων της Θεσσαλίας, με φόντο τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, για τις οποίες δεν υπάρχει απαγορευτικό.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ο Βόλος αποτέλεσε προορισμό για πολλούς Λαρισαίους, οι οποίοι ελέω του lock down στη γειτονική πόλη «απέδρασαν» μαζικά από το κλεινόν άστυ, επιλέγοντας την πόλη μας για καφέ, φαγητό και ψυχαγωγία. Είναι χαρακτηριστικό πως στα παραλιακά καφέ και ουζερί, όπως και στα καφέ του κέντρου, αλλά και στα παραθαλάσσια μέρη κοντά στον Βόλο Σάββατο και Κυριακή δεν έπεφτε καρφίτσα…

Σύμφωνα με πληροφορίες sold out ήταν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης που είναι σε λειτουργία.

Την ίδια ώρα στο fb ξέσπασε «πόλεμος». Βολιώτες χρήστες εξέφρασαν τη δυσφορία τους, επικαλούμενοι τον φόβο της διασποράς του ιού.

Τι λένε όμως οι επιστήμονες; Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ έκανε έκκληση να μην επικρατήσει το σκεπτικό «οι ψωριάρηδες και οι καλοί».

Ως προς το εάν είναι βάσιμοι οι φόβοι που εκφράζονται από πλευράς Βολιωτών, ότι δηλαδή υπάρχει κίνδυνος υπερμετάδοσης από την «κόκκινη Λάρισα», ο καθηγητής Πνευμονολογίας επισημαίνει: «Γενικά, να σταματήσει η μετακίνηση από νομό σε νομό είναι ένα μέσο για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, όταν όμως πρόκειται για περιοχές που έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Εκτιμώ ότι ένα τέτοιο μέτρο στην περίπτωση των θεσσαλικών πόλεων δεν θα αποδώσει, διότι υπάρχουν για παράδειγμα Βολιώτες που απασχολούνται στη Λάρισα και πηγαινοέρχονται, όπως και το αντίστροφο. Επιπλέον δεν έχουμε ασφαλή επιδημιολογικά δεδομένα για την επιθετικότητα του ιού ανά νομό, ώστε να μπορεί να «ενοχοποιηθεί» μία ή περισσότερες περιοχές».

Φαρμακερά σχόλια στο fb

Mέσω των social media πολλοί Βολιώτες χρήστες τις τελευταίες μέρες εκτόξευσαν φαρμακερά σχόλια.

«Η ίδια ερώτηση το προηγούμενο Σαββατοκύριακο από Θεσσαλονικείς και σήμερα από Λαρισαίους… «Πού μπορούμε να φάμε καλά;» – Στα σπίτια σας. Αντε από εκεί, πήρατε τους δρόμους…», έγραψε η Σ.Χ. και από κάτω όσοι Βολιώτες μπήκαν επικροτούσαν κάνοντας και εκείνοι τα δικά τους σχόλια.

«Με τούτα και μ’ εκείνα εκτός του ότι θα μας κολλήσουν θα απαγορεύσουν μετά τη μετάβαση από νομό σε νομό και θα την πατήσουν εκείνοι που έχουν πράγματι ανάγκη να ταξιδέψουν κάπου αλλού. Ελεος, υπευθυνότητα καμία», σχολίασε η Ε.Ζ.

«Οι περισσότεροι που κυκλοφορούσαν στα μαγαζιά ήταν Λαρισαίοι», ανέφερε η Α.Β., ενώ η ΝΤ. Π. την ίδια στιγμή τόνιζε: «Αυτό πετυχαίνουν τα ημίμετρα, το βλέποντας και κάνοντας μέχρι να γίνουν κόκκινοι και οι όμοροι νομοί….δυστυχώς!».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου