ΑΛΜΥΡΟΣ

Ιχνηλατήθηκαν οι επαφές της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη

ιχνηλατήθηκαν-οι-επαφές-της-38χρονης-απ-182667

Αρση συναγερμού για επιβάτες και πλήρωμα, που ήταν διάσπαρτοι σε Αλμυρό και Κόρινθο σύμφωνα με αθηναϊκά ΜΜΕ

Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα ο έλεγχος των επιβατών και του πληρώματος της αεροπορικής εταιρείας με την οποία ταξίδευε η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη στην Ιταλία, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προκύψει κάτι ανησυχητικό.

Μάλιστα οι αρχές σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει σε σχετικό ρεπορτάζ το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και το THE TOC κινήθηκαν άμεσα καθώς το πλήρωμα ήταν διάσπαρτο σε περιοχές του Αλμυρού Βόλου και της Κορίνθου και έπρεπε να εντοπιστούν όσο το δυνατόν συντομότερα για να εξεταστούν.

Eπίσης ολοκληρώθηκε η ιχνηλάτιση του δρομολογίου και των επαφών του 10χρονου μαθητή γιου της 38χρονης που βρέθηκε επίσης θετικός στον κορονοιό. Οι αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο 49 επαφές του 10χρονου μαθητή, αμέσως μπήκε σε εφαρμογή το ειδικό σχέδιο και βρίσκονται ήδη σε περιορισμό προκειμένου να εξεταστούν και να διαπιστωθεί αν είναι ή όχι θετικοί στον ιό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν επίσης γνωστά, το παιδί είχε επισκεφθεί το κτίριο της ΧΑΝΘ για εκπαιδευτικούς λόγους

Σε σχετική ανακοίνωση, ΧΑΝΘ ανέφερε τα εξής: «Με αφορμή την εκπαιδευτική επίσκεψη, στο κεντρικό κτήριο της Χ.Α.Ν.Θ., δημοτικού σχολείου, στο οποίο εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού, η Χ.Α.Ν.Θ. ενημερώνει:

Βρισκόμαστε σε πλήρη συνεργασία και ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ ο οποίος μας διαβεβαιώνει ότι δεν υφίσταται κίνδυνος. Παρ΄ όλα αυτά, προχωρήσαμε σε προληπτική απολύμανση όλων των εγκαταστάσεων του κεντρικού κτιρίου, και συνεχίζουμε κανονικά τη λειτουργία μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου