ΕΛΛΑΔΑ

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Προσοχή σε όσους υπόσχονται απατηλή εργασία σε εκπαιδευτήρια-κολέγια

δίωξη-ηλεκτρονικού-εγκλήματος-προσο-76788

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα προσεγγίζονται, τόσο μέσω Διαδικτύου, όσο και με φυσικό τρόπο, πολίτες-χρήστες διαδικτύου, κυρίως εκπαιδευτικοί, νηπιαγωγοί κ.ά., για υποτιθέμενη προσφορά εργασίας σε ελληνικά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, κολέγια κλπ, με υψηλές αποδοχές.

Παράλληλα, για την προσφερόμενη εργασία ζητείται, συνήθως σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, προκαταβολή χρηματικών ποσών, ύψους 200-500 ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί η υποτιθέμενη θέση εργασίας από τον υποψήφιο-ενδιαφερόμενο.

Σε πολλές περιπτώσεις ζητούνται και προσωπικά δεδομένα-έγγραφα του υποψηφίου, όπως ταυτότητα, πτυχίο, φωτογραφίες κλπ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελλομένων από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι οι συγκεκριμένες υποτιθέμενες προσφορές εργασίας έχουν απατηλό περιεχόμενο, με σκοπό την είσπραξη χρηματικών ποσών για δήθεν κάλυψη εξόδων, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να εξασφαλίσει την υποτιθέμενη θέση εργασίας.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που λάβουν, είτε με φυσικό τρόπο, είτε μέσω του Διαδικτύου, τέτοιου είδους μηνύματα-προσφορές, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησής τους.

Για ανάλογα περιστατικά, μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στο 210 6476464, με e-mail στο [email protected] και μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERALERT.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου