ΕΛΛΑΔΑ

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. 482 ιστοσελίδες παράνομου τζόγου

στο-στόχαστρο-της-ελ-ασ-482-ιστοσελίδες-π-590867

Δικογραφία για 482 ιστοσελίδες παράνομων τυχερών παιχνιδιών σε Ελλάδα και εξωτερικό σχηματίστηκε από την αστυνομία, μετά από συνεργασία με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Η υπόθεση ήρθε στο φως, ύστερα από πολύμηνες διαδικτυακές έρευνες που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι σχετικές έρευνες, σε συνδυασμό με την άρση του απορρήτου, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό των παράνομων ιστοσελίδων παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων, οι οποίες λειτουργούσαν χωρίς τις προβλεπόμενες από το νόμο διατυπώσεις.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και οι χώρες, μέσω των οποίων λειτουργούσαν και στις οποίες έδρευαν οι διακομιστές τους (servers). Συγκεκριμένα, από το σύνολο των παράνομων ιστοσελίδων, όπως προέκυψε οι 5 είχαν ως έδρα τη χώρα μας και οι υπόλοιπες 477 διάφορες χώρες της αλλοδαπής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ διαπιστώθηκε ότι πλέον δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτούς, από παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου της χώρας μας.

directNEWS.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου