ΕΛΛΑΔΑ

Δύο υποθέσεις απαγωγής και εξαφάνισης εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος‏

δύο-υποθέσεις-απαγωγής-και-εξαφάνιση-429334

Δύο διαφορετικές υποθέσεις χρηστών του διαδικτύου εξιχνίασε, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δύο υποθέσεις απαγωγής και εξαφάνισης εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος‏

Πρόκειται για αποτροπή απειλής απαγωγής σε βάρος 41χρονης, η οποία όπως αποδείχθηκε έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και για αποτροπή εξαφάνισης μίας 14χρονης ανήλικης από το σπίτι της.

Ειδικότερα, για την πρώτη περίπτωση, υπήρξε πρόσφατη ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με άτομο, το οποίο είχε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο ότι βρίσκεται σε κίνδυνο ζωής, καθώς επίσης ότι κινδυνεύει να απαχθεί.

Μετά από ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου αυτού και το προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και ο τόπος κατοικίας του σε περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολούθησαν συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της συγκεκριμένης περιοχής, το άτομο αυτό εντοπίστηκε, ενώ διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 41 ετών, η οποία σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Για την περίπτωση αυτή έχουν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά στην αποτροπή εξαφάνισης ανήλικης, ηλικίας 14 ετών, από το σπίτι της, σε περιοχή της Φθιώτιδας.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερεύνησε άμεσα πληροφορίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση και κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπίσει γεωγραφικά, στο πλαίσιο της διαδικτυακής αστυνομικής έρευνας, το σημείο στο οποίο βρισκόταν η ανήλικη, σε περιοχή της Φθιώτιδας.

Σε συνεργασία με αστυνομικούς του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, που ενημερώθηκαν σχετικά, εντοπίστηκε η 14χρονη, η οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν καλά στην υγεία της και παραδόθηκε στους γονείς της.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464.

Στέλνοντας e-mail στα [email protected] & [email protected]

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου