ΕΛΛΑΔΑ

Στη Βουλή η ρύθμιση για τη διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

στη-βουλή-η-ρύθμιση-για-τη-διακοπή-χρημ-654772

Ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες τις διάταξης προκειμένου η ρύθμιση να έχει συνταγματική αρτιότητα

Νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων των οποίων οι νόμιμοι εκπρόσωποι ή Βουλευτές διώκονται για κακουργηματικές πράξεις θα κατατεθεί σήμερα στην Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης που έχει αναλάβει την προώθηση της ρύθμισης συναντάται αυτή την ώρα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες τις διάταξης προκειμένου αυτή να έχει συνταγματική αρτιότητα.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση βρισκόταν αρχικά στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού το οποίο θα δοθεί σήμερα στα κομματικά επιτελεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όμως, οι ραγδαίες εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο και οι συλλήψεις της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής φαίνεται ότι επίσπευσαν τις διαδικασίες. Υπο αυτά τα δεδομένα αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδας να ψηφιστεί η διάταξη για την διακοπή της χρηματοδότησης η οποία στην ουσία είναι τροποποίηση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περι σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου