ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν αύριο οι απολογίες των συλληφθέντων της Χρυσής Αυγής

ξεκινούν-αύριο-οι-απολογίες-των-συλλη-654852

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη έλαβε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ οι άλλοι τέσσερις βουλευτές του κόμματος απολογούνται την Τρίτη, μετά από τη σύλληψή τους το Σαββατοκύριακο με την κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Την Πέμπτη θα απολογηθεί ο Χρήστος Παππάς.

Στα πλαίσια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης το Σάββατο, συνελήφθησαν ο Μιχαλολιάκος και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης καθώς και οι βουλευτές Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Ο Χρήστος Παππάς παραδόθηκε την Κυριακή.

Εκτός από τους έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται και 13 στελέχη του κόμματος, ένας ειδικός φρουρός και μία ανθυπαστυνόμος. Ο Παππάς αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων όταν έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου