ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή κόντρα Βίτσα-Μητσοτάκη πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup

σκληρή-κόντρα-βίτσα-μητσοτάκη-πριν-τη-629624

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα και του βουλευτή της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Η κυβέρνηση προσέρχεται στο Eurogroup για να κλείσει μια συμφωνία πάνω σε θέματα που έχει λάβει νωπή λαϊκή εντολή» τόνισε στο MEGA ο κ. Βίτσας. «Από ασαφείς μέχρι γελοίες» χαρακτήρισε τις ελληνικές προτάσεις ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχουμε μια νωπή εντολή και έναν κόσμο που μας λέει μην κάνετε πίσω. Η εντολή συνίσταται στο μην κόψετε συντάξεις, μην προχωρήσετε σε ομαδικές απολύσεις, μην βάλετε φόρους, αντίθετα μειώστε τους φόρους, άρα εμείς με αυτό πρέπει να πάμε»σημείωσε ο κ. Βίτσας.

Και πρόσθεσε: «Πηγαίνουμε στο Eurogroup και λέμε ότι έχοντας αυτή την εντολή εμείς σας προτείνουμε να ασχοληθούμε και να βοηθήσετε και εσείς σε εκείνα τα πράγματα τα οποία συνιστούν την ελληνική κρίση, δηλαδή την διαπλοκή, την διαφθορά, την φοροδιαφυγή, την φοροαποφυγή, όλα αυτά τα στοιχεία που συνήθως όλοι συμφωνούμε. Ζήτημα δημοψηφίσματος ή ζήτημα εκλογών δεν βρίσκεται πάνω στο τραπέζι. Ως μια ρητορική αφήγηση μέσω των διαπραγματεύσεων μπορεί να λέγεται, εγώ δεν το λέω ποτέ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, τόνισε ότι ο έλληνας υπουργός Οικονομικών είναι επικίνδυνος για τη χώρα και πως οι προτάσεις που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες προκαλούν γέλιο.

«Ο κ. Βαρουφάκης αυτή τη στιγμή με αυτά τα οποία κάνει είναι επικίνδυνος για τη χώρα και το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να τον αντικαταστήσει το συντομότερο δυνατό. Κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του δημιουργεί προβλήματα συνολικά στη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Έχει καταφέρει κάτι μοναδικό ο κ. Βαρουφάκης, να συντάξει όλη την Ευρώπη πίσω από τον κ. Σόιμπλε. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι απελπιστικά απομονωμένη, είναι μόνη της σε μια Ευρώπη όπου 18 χώρες είναι απέναντι. Και γι’ αυτό αποκλειστική ευθύνη έχει ο κ. Βαρουφάκης. Λυπάμαι που θα το πω αλλά οι προτάσεις οι οποίες εστάλησαν από την ελληνική κυβέρνηση είναι από ασαφείς μέχρι γελοίες. Το να λέμε ότι θα καλωδιώνουμε τουρίστες για να πηγαίνουν να κυνηγάνε τη φοροδιαφυγή προκαλεί απλά γέλιο» τόνισε.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου