ΕΛΛΑΔΑ

Θέμα επανάληψης της ψηφοφορίας

θέμα-επανάληψης-της-ψηφοφορίας-480971

Θέμα επανάληψης της ψηφοφορίας της Βουλής επί του πορίσματος για την υπόθεση του Βατοπεδίου θέτει η Νέα Δημοκρατία και θα παρουσιάσει το ζήτημα σε συνέντευξη τύπου σήμερα.

Στελέχη της ΝΔ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, έκαναν λόγο για «κατάρρευση της πολιτικής και της νομικής σκευωρίας, αφού από τους πέντε υπουργούς φθάσαμε στους τρεις για ένα μόνον αδίκημα και αυτό κολοβό».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής λέγοντας ότι οι τρεις υπουργοί που παραπέμπονται για κρίση στο Δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπονται με άλλο αδίκημα από αυτό που ανέφεραν τα κόμματα της Αριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εισηγητές των δύο κομμάτων είχαν δηλώσει ότι ψηφίζουν μόνον για αυτουργία στο αδίκημα της απιστίας, αλλά έτσι όπως διατυπώθηκε το ψηφοδέλτιο προκρίθηκε άρθρο και για συναυτουργία.

Προκειμένου να μετάσχουν στην ψηφοφορία, οι κ.κ. Θ. Δρίτσας και Α. Σκυλλάκος δήλωσαν ότι δεν είναι αυτό που πρότειναν και ήθελαν, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος είπε ότι η ψηφοφορία διεξάγεται επί του πορίσματος της πλειοψηφίας.

Την Τετάρτη όμως ο κ. Τζαβάρας είπε ότι αντί για την απιστία του άρθρου 256 του Ποινικού Κώδικα έχει γραφτεί η απιστία του άρθρου 390, άρα για άλλο αδίκημα παραπέμφθηκαν οι τρεις πρώην υπουργοί και ως εκ τούτου πρέπει να επαναληφθεί η ψηφοφορία.

Με νέα δήλωση την Τετάρτη ο κ. Δρίτσας παίρνει επίσης αποστάσεις από το ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι «η πλημμέλεια αυτή παράγει συνέπειες λόγω και του οριακού αριθμού των ψήφων που έλαβαν οι καταγγελλόμενες πράξεις για τα συγκεκριμένα πρόσωπα».

Συμπληρώνει μάλιστα, ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δεν ταυτίζονται με το αντιφατικό περιεχόμενο αυτής της απόφασης που ελήφθη στην Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής, της 16ης Νοεμβρίου 2010 και μετά από αυτήν την εξέλιξη τις επόμενες μέρες θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους».

Δικαιωμένος δηλώνει ο Θ. Ρουσόπουλος

Δικαιωμένος από την έκβαση της χθεσινής ψηφοφορίας και τη μη παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση του Βατοπεδίου εμφανίστηκε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι δύο χρόνια βρέθηκε αντιμέτωπος με «καταιγίδα συκοφαντίας και ψεύδους» με στόχο τον πολιτικό του αποκλεισμό και εξόντωση και δι’ αυτών την υπονόμευση της κυβέρνησης Καραμανλή.

«Η συκοφαντία αυτή ήταν καθαρή κατασκευή» τόνισε, δηλώνοντας ότι δικαιώθηκε από τη Βουλή.

Η ΝΔ, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά και ανεξάρτητοι Βουλευτές ανέδειξαν την αλήθεια, συνέχισε ο κ. Ρουσόπουλος, επισημαίνοντας πως μαζί τους συντάχθηκε και ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κινήθηκαν με γνώμονα τη συνείδησή τους και όχι κομματικές σκοπιμότητες.

Αντίθετα, ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας έθεσε θέμα ακυρότητας.

Μιλώντας, ο κ. Δούκας σημείωσε: «Είναι καραμπινάτη ακυρότητα […] Είναι στις προθέσεις μου να πάω το θέμα μέχρι τέρμα. Ούτε παραγραφές ούτε ξεπαραγραφές. Θα ζητηθούν συγγνώμες από τους συκοφάντες. Θα πάω μέχρι τέλους. Θα ζητήσουν συγγνώμη αυτοί που δύο χρόνια έχουν κατασυκοφαντήσει. Διαβάστε το πόρισμα. Είναι απίθανα αυτά τα οποία γράφονται μέσα, η τσαπατσουλιά, η προχειρότητα, οι ανακρίβειες».

Μίλησε μάλιστα για «πραξικόπημα» και τόνισε ότι η ανταλλαγή έγινε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: «Το ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε ότι όλες οι εκτάσεις ανήκαν στη Μονή. Όχι μόνο τις αναγνώρισε, αλλά στην παράδοση και παραλαβή των οικοπέδων -διότι έγινε τελετή- παρίστατο και εκπρόσωπος του υπουργού».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου