ΕΛΛΑΔΑ

Γιακουμάτος: Εγώ ήμουν ο στόχος, προσχεδιασμένη και οργανωμένη η δίωξη

γιακουμάτος-εγώ-ήμουν-ο-στόχος-προσχε-471135

«Εγώ ήμουν ο στόχος» απαντά ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος με αφορμή τη σύλληψη της συζύγου και του αδελφού του για φορολογικές παραβάσεις, κάνοντας λόγο για «προσχεδιασμένη και οργανωμένη δίωξη».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η επίθεση έναντι της μονάδας, είχε ένα και μοναδικό στόχο: Τον πολιτικό Γεράσιμο Γιακουμάτο, που πάνω από μια 20ετία εκλέγεται ως βουλευτής και δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα.

»Ήμουν, είμαι και θα είμαι κερί αναμμένο. Όλα μου τα περιουσιακά στοιχεία είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες ξεκάθαρα και αδιαμφισβήτητα. Μπήκα στην πολιτική με τέσσερα σπίτια ιδιοκτησίας μου και σήμερα βρίσκομαι με ένα σπίτι, υποθηκευμένο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέχρι το 2032» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Διαπομπεύθηκε η οικογένειά μου αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το να βλέπεις πολίτες, όλως παρανόμως, να φοράνε χειροπέδες για υποτιθέμενες παραβάσεις, είναι άδικο και απάνθρωπο. Πιστεύω ακράδαντα ότι η δίωξη αυτή ήταν προσχεδιασμένη, οργανωμένη και όχι από απλά θεσμικά όργανα ή «αγανακτισμένους» πολίτες. Ο χρόνος θα δείξει τον “ιθύνοντα νου”.
Να ξέρουν όλοι ότι αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο και μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα τότε θα αποκαλυφθεί όλο αυτό το βρώμικο κατασκεύασμα».

Ο κ. Γιακουμάτος προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τη δίωξη των μελών της οικογένειά του και στελεχών του οίκου ευγηρίας που διευθύνουν.

«Πρόκειται για μια πραγματικά πρότυπη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, για την οποία μέχρι σήμερα δεν έχει εκφραστεί κανένα παράπονο» τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Αναφερόμενος στον έλεγχο που έγινε στη μονάδα τόνισε: «Ο έλεγχος δεν περιορίστηκε απλώς στα οικονομικά και άλλα στοιχεία της επιχείρησης, αλλά επεκτάθηκε και στην εξέταση στη ΓΑΔΑ (!..) περίπου 40 ανθρώπων, που μέχρι τότε ουδέποτε είχαν περάσει το κατώφλι της Αστυνομίας, σαν να επρόκειτο να δώσουν κατάθεση για το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα του αιώνα».

Και πρόσθεσε: «Οι συνήγοροι της οικογένειάς μου διαθέτουν μαρτυρίες ότι στους ανθρώπους αυτούς ασκήθηκαν έντονες πιέσεις, να τους εκμαιεύσουν καταθέσεις, που με στοχοποιούσαν».

Ο κ. Γιακουμάτος ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει εταιρική σχέση ως μέτοχος ή μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου με τη μονάδα, αλλά εργάζεται εκεί ως γιατρός.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου