ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα η σύζυγος και ο αδελφός Γιακουμάτου – Αρνούνται τις κατηγορίες

στον-εισαγγελέα-η-σύζυγος-και-ο-αδελφό-475372

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν η σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ, Γεράσιμου Γιακουμάτου και ο αδερφός του, Δημήτρης Γιακουμάτος, για την υπόθεση της φορολογικής παράβασης 24.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι δεν γνωρίζουν καν το λόγο για τον οποίο έχουν συλληφθεί, αφού όπως υποστηρίζουν, δεν είχαν καμία ενημέρωση, προσθέτοντας ότι διαφωνούν με το «σόου της μεγάλης δημοσιότητας που έχει πάρει το θέμα».

Η φορολογική παράβαση καταγράφηκε έπειτα από έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας σε κέντρο μέριμνας και φροντίδας ηλικιωμένων «Άγιος Χαράλαμπος», όπου εργαζόταν η σύζυγος του βουλευτή και εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ο αδερφός του κ. Γιακουμάτου.

Οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας πήγαν στον οίκο ευγηρίας για να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο έπειτα από παραγγελία του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για προκαταρκτική διερεύνηση καταγγελίας που έγινε για την εταιρεία.

Όπως δήλωσε στο newpost.gr ο ίδιος ο βουλευτής «πρόκειται για μια φορολογική παράβαση πλημμεληματικού χαρακτήρα για εταιρία, η οποία ανήκει στον αδερφό μου στην οποία πρόεδρος είναι η γυναίκα μου». Όπως εξήγησε, ο αδερφός του δεν είχε ενημερωθεί για την παράβαση αυτή, ενώ ο ίδιος ο βουλευτής βρίσκεται στο πλευρό της συζύγου του.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου