ΕΛΛΑΔΑ

Ψαριανός: Η ΔΗΜΑΡ φεύγει, όχι εγώ

ψαριανός-η-δημαρ-φεύγει-όχι-εγώ-455733

Συνεχίζεται ο αναβρασμός στους κόλπους της Δημοκρατικής Αριστεράς, με τον βουλευτή του κόμματος, Γρηγόρη Ψαριανό να δηλώνει σήμερα ότι δεν θα προσέλθει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, ενώ έκανε λόγο για «παράθυρο» συνεργασίας με το Ποτάμι.

«Φεύγω; Όχι… νομίζω η ΔΗΜΑΡ έχει φύγει. Από τον εαυτό της. Έχει κάνει μια κωλοτούμπα. Έχει κηρύξει στρατιωτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει συρρικνωθεί σε πολύ μικρότερο μέγεθος όχι από τα ιδρυτικά μέλη της, αλλά από πολύ λιγότερα ακόμα» δήλωσε ο κ.Ψαριανός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm.

Ανέφερε ότι «δεν θα πάω στην Κεντρική Επιτροπή. Σε δύο, δεν πήγα. Στις υπόλοιπες 30 και που πήγα και τα έλεγα, πού με γράφανε; Και εμένα, και άλλους 30; …Δεν θα συμμετάσχω στις κομματικές διεργασίες ενός πράγματος που το θεωρώ νεκρό. Λυπάμαι πολύ. Δεν έχω (λόγο ύπαρξης). Αφού η ΔΗΜΑΡ αναχώρησε για άλλα μέρη, δεν συμμετέχω στις κομματικές διεργασίες. Μπορεί κάτι να αλλάξει.

Μπορεί να μην είμαι και εγώ μόνο που θα φύγω. Μπορεί να είναι πολλοί περισσότεροι».

Πρόσθεσε πως «από εκεί που δεν μιλάγαμε με κανέναν, τώρα μιλάμε με όλους, αλλά με την προϋπόθεση ότι όλοι μετά θα πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ… Αυτό είναι ηλίθιο στρατηγικό σχέδιο… Να πω ότι εγώ, μαζί με τον Κουβέλη, τον Μαργαρίτη, τον Χατζησωκράτη και τον Αμοιρίδη ή τον Παν-Παν και όλους τους άλλους θα παραμείνουμε για να πάμε μετά με τον Σκουρλέτη στα γουναράδικα και με τον Κουρουμπλή ή τη Σακοράφα και τον Μητρόπουλο ή τον Ρινάλντι, αυτό το σχέδιο δεν με περιλαμβάνει».

Τόνισε ότι, αναφορικά με το πολιτικό του μέλλον, «θα πάω στο συνέδριο του “Ποταμιού” και θα πάνε και άλλοι. Θα πάει και ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ. Μπορεί και να υπάρξει (σ.σ. μια στενότερη σχέση με το “Ποτάμι”). Δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Θα πάω στο συνέδριο του “Ποταμιού”».

Δήλωσε ότι θα ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας θετικά, εάν το πρόσωπο που θα προταθεί είναι ικανό και συμπλήρωσε: «Κατά τη γνώμη μου, ο καλύτερος για την προεδρία της Δημοκρατίας είναι ο Φώτης Κουβέλης, ανεξάρτητα από τις διαφορές και την απόσταση που υπάρχει τώρα μεταξύ μας. Είναι ο καλύτερος άνθρωπος γι’ αυτήν τη θέση και η καλύτερη λύση… Αν μου έλεγαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα όνομα που έχει μια αποδοχή, μια λάμψη, μια εσωτερικότητα δυνατή και ανεξάρτητα από το αν είναι αριστερός ή κεντροδεξιός, βεβαίως θα τον ψήφιζα».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου