ΕΛΛΑΔΑ

Δήλωση με αιχμές κατά του Θ. Δρίτσα από τον βουλευτή Ν. Ορφανό

δήλωση-με-αιχμές-κατά-του-θ-δρίτσα-από-420043

Θα συνεχίσει να ζητά απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό για την αντιμετώπιση του ζητήματος της υψηλής ανεργίας της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Νίκος Ορφανός όπως είπε σε συνέντευξή του στη ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ «Φωνή της Ελλάδας».

Ο κ. Ορφανός ανέφερε ότι κατά την πρόσφατη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή δεν πήρε καμία απάντηση για την τύχη των μακροχρόνια άνεργων στο Πέραμα από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε όλες τις ερωτήσεις που έχουμε υποβάλει και για άλλα ζητήματα έτσι και σε αυτό ο υπουργός συμφωνεί με τα επιχειρήματα που αναπτύσσουμε, συμφωνεί στην ύπαρξη του προβλήματος αλλά πέρα από διαβεβαιώσεις για επανεξέταση του ζητήματος στο μέλλον δεν μας δίνει κανένα χρονοδιάγραμμα. Μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν είχε κάνει ούτε προεργασία για το ζήτημα».

Ο βουλευτής επεσήμανε ακόμη: «Επείγει να κάτσουν στο τραπέζι όλοι οι φορείς των εργαζομένων και οι εφοπλιστικές οργανώσεις για να βρεθούν απαντήσεις: Πώς θα προσελκύσουμε καράβια; Πώς θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας; Η κοινωνία δεν έχει άλλες αντοχές και υπομονή. Ιδιαίτερα η κοινωνία του Περάματος που είναι απομακρυσμένη από τα κέντρα λήψης αποφάσεων».

Και πρόσθεσε: «Για τον λόγο αυτό θα πρέπει τα πρώτα αναπτυξιακά μέτρα που θα έρθουν με τη συμφωνία να πάνε στις παραμελημένες περιοχές, με μεγάλη ανεργία όπως το Πέραμα. Να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις. Έχω υπάρξει και εγώ άνεργος για ένα χρόνο και ένιωσα την αγωνία της αναζήτησης εργασίας. Φανταστείτε πώς νιώθει κάποιος που έχει αποκλειστεί από την αγορά εργασίας περισσότερο από πέντε χρόνια. Η κρατική αδιαφορία δίνει κίνητρα για τη δημιουργία φασιστικών σωματείων που εκμεταλλεύονται την κατάσταση».

Επίσης ο κ.Ορφανός προανήγγειλε ότι θα επανέλθει και με άλλη ερώτησή του για το ζήτημα όταν θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμφωνία και δρομολογηθούν εξελίξεις ή αλλαγή στην ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.

«Πρέπει να αλλάξουμε τον προσανατολισμό του κράτους προς μια δίκαιη κοινωνία. Θέλουμε ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και διάχυση του πλούτου στις τοπικές κοινωνίες, παράλληλα με εργασιακή ειρήνη βασισμένη σε ξεκάθαρες συμφωνίες. Να είστε σίγουροι ότι παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθουμε» επεσήμανε.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου