ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΑμεΑ: Να καταργηθεί άμεσα το παράβολο των 46 ευρώ στα ΚΕΠΑ

εσαμεα-να-καταργηθεί-άμεσα-το-παράβολ-401813

Επιστολή στο υπουργείο Εργασίας απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) με την οποία ζητάει την άμεση έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου σχετικά με το άρθρο 3 του νόμου 4331/2015 που ψηφίστηκε πριν περίπου ένα μήνα και προβλέπει την κατάργηση του παράβολου των 46,16 ευρώ για την εξέταση σε Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, για ανασφάλιστους και αιτούντες προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας.

Με την επιστολή της η ΕΣΑμεΑ, ζητά, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρός της Γιάννης Βαρδακαστάνης την «επίσπευση αυτής της ιδιαίτερα θετικής ρύθμισης για την κατάργηση του επαχθούς αυτού παράβολου, κυρίως αυτή τη χρονική περίοδο που διανύουμε,όπως προβλέπεται από τον Νόμο».

Πάγιο αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. ωστόσο, όπως δήλωσε ο κ.Βαρδακαστάνης, είναι η κατάργηση του παράβολου για όλους ανεξαιρέτως τους αιτούντες την πιστοποίηση της αναπηρίας τους, καθώς και με την παρούσα διάταξη σε ορισμένες ακόμα περιπτώσεις οι αιτούντες είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν το παράβολο όπως για παράδειγμα στο Υπουργείο Παιδείας για μετεγγραφές ή το υπουργείο Οικονομικών για φοροαπαλλαγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου