ΕΛΛΑΔΑ

Ομιλία του Αλ. Μεϊκόπουλου για την ανακούφιση των ΑμεΑ

ομιλία-του-αλ-μεϊκόπουλου-για-την-ανακ-454319

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, την Τρίτη 23.6.2015, με θέμα τη συζήτηση του Νομοσχεδίου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα», τοποθετήθηκε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε λόγο για τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που πετυχαίνει το Νομοσχέδιο για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας.

Στην ομιλία του ο βουλευτής τόνισε ότι το νομοσχέδιο πετυχαίνει έναν διπλό στόχο: «Πρώτον, την ανακούφιση των ΑμεΑ, μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας με την άρση των έως σήμερα γραφειοκρατικών εμποδίων και, δεύτερον, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης αδήλωτης εργασίας, αλλά και την ρύθμιση ασφαλιστικών ζητημάτων για πλήθος φορέων».

Ο κ. Μεϊκόπουλος, προχωρώντας στην ανάλυση των επιμέρους διατάξεων του Νομοσχεδίου, επικεντρώθηκε σε τέσσερα βασικά σημεία τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης μνείας, τη συγκρότηση στο Ι.Κ.Α. ΕΤΑΜ ειδικών κλιμακίων ελέγχου εργοδοτών σε περιοχές και κλάδους όπου κατά περιόδους παρατηρείται αύξηση των δεικτών ανασφάλιστης απασχόλησης και φοροδιαφυγής, την επαναφορά της σύνταξης του Ο.Γ.Α. σε 30.000 ανασφάλιστους υπερήλικους Ελληνες και ομογενείς που είχε καταργηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, όπως και την δυνατότητα σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους του ΕΤΑΑ, να επιλέξουν για την ασφάλισή τους έως και τρεις ασφαλιστικές κλάσεις χαμηλότερα με προσαρμογές, ώστε να ανακουφιστούν από τις πολύ υψηλές επιβαρύνσεις των προηγούμενων ετών. Τέλος αναφέρθηκε στην απεμπλοκή χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, που ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, δεν μπορούν να λάβουν τη σύνταξή τους, επειδή έχουν δημιουργήσει οφειλές άνω των 20.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου