ΕΛΛΑΔΑ

Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τα παλιά λάθη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

χατζηδάκης-ο-συριζα-στηρίζει-τα-παλιά-286788

«Έχουμε και άλλες επιμέρους δόσεις που είναι συνδεδεμένες με μέτρα μικρότερης εμβέλειας. Δεν μιλάμε για περιορισμό μισθών και συντάξεων, αλλά για εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας το πρωί στον Σκάι, εξήγγειλε επίσης, τη δημοσιοποίηση, εντός του μήνα, νομοσχεδίου για τη ριζική απλούστευση των δανειοδοτήσεων σε όλους τους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας.

«Κάναμε βήματα στο δημοσιονομικό κομμάτι… Στο κομμάτι των διαρθρωτικών αλλαγών πρέπει να κάνουμε περισσότερα» υπογράμμισε. «Έχουν δημιουργηθεί οι βάσεις για να μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης. Έχουν γίνει μια σειρά από πράγματα για να περάσει η Ελλάδα μπροστά».

Με αφορμή τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη δημιουργία «μικρής ΔΕΗ», επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι «η μικρή ΔΕΗ αποσκοπεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τα παλιά λάθη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αυτή είναι η σημερινή του ατζέντα».

Ο νόμος για την απλούστευση αδειοδοτήσεων βελτιώνεται περισσότερο μετά τη δημόσια διαβούλευση θα στείλει Ελλάδα μήνυμα ανοίγματος στην επιχειρηματικότητα και να περιοριστεί η γραφειοκρατία πρόσθεσε.

Επέμεινε δε ότι χρειάζεται αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση και ότι είναι δυνατόν να βρεθεί ένα αξιόπιστο μοντέλο χωρίς χρονοτριβές τύπου «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου