ΕΛΛΑΔΑ

ΔΗΜΑΡ: Διαψεύδουν την υποψηφιότητά τους Κουβέλης και Ρεπούση

δημαρ-διαψεύδουν-την-υποψηφιότητά-το-257276

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, διαψεύδει κατηγορηματικά πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» που υποστηρίζει ότι του έγινε πρόταση από το Μέγαρο Μαξίμου για υποψηφιότητα στη θέση του Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, έκανε λόγο για αναληθές δημοσίευμα, στο οποίο εμφανίζεται να είχε μυστική συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Δ. Σταμάτη, που -σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα- του διαβίβασε την πρόθεση του Μαξίμου.

Δεν έγινε «καμία συνάντηση και είναι ανακριβές» είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε: «Δεν έχει γίνει απολύτως καμία κρούση. Έχω πει επανειλημμένα ότι είμαι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και η οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση μπορεί να λειτουργεί και αποπροσανατολιστικά». Σημείωσε, δε, ότι εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι η παρέμβαση της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Προοδευτικής Συνεργασίας στην πολιτική ζωή του τόπου «διεκδικώντας μία δυναμική παρουσία προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας».

Σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα είπε ότι «δημιουργήθηκε με βάρβαρες πολιτικές» και πρότεινε να μοιραστεί κατά προτεραιότητα στις κοινωνικές ομάδες, που έχουν δεινοπαθήσει από την κρίση.

Άσκησε κριτική για τα «κροκοδείλια», όπως τα χαρακτήρισε, δάκρυα που χύνονται στην Ευρώπη για την άνοδο του εξτρεμισμού στην Ελλάδα και έφερε ως παράδειγμα τις πιέσεις που ασκούνται στην Αθήνα για εφαρμογή σκληρών πολιτικών. «Τι σχέση έχει π.χ. η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με τις διεθνείς υποχρεώσεις τις χώρας; Με τα προαπαιτούμενα για την καταβολή της δόσης;» αναρωτήθηκε.

Σχετικά με τη διευθέτηση του χρέους δεν συμμερίστηκε την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα έχει διεθνείς υποχρεώσεις και η μονομερής διαγραφή του χρέους θα οδηγούσε σε χρεοκοπία.

Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι το κόμμα βρίσκεται στη διαδικασία συζήτησης διαφόρων εκδοχών, τόσο για την περιφέρεια Αττικής, όσο και για δήμους, όπως π.χ. τον Πειραιά, και πως σύντομα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Δεν «κατεβαίνει» τελικά υποψήφια για το δήμο του Πειραιά η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση

Παρά τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν, κορυφαίο στέλεχος του κόμματος που πρόσκειται στον ηγετικό πυρήνα δήλωσε μετά και τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στο iefimerida.gr πως «ουδέποτε τέθηκε θέμα να κατέβει η ίδια υποψήφια. Θέλουμε ένα πρόσωπο που να μην έχει χαρακτηριστικά της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά να ασχολείται επί τούτου με την αυτοδιοίκηση».

Τέλος, ανακοίνωση υπήρξε και από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του Πειραιά: «Η ΔΗΜΑΡ Πειραιά δεν θα κάνει το λάθος που κάνουν τα άλλα πολιτικά κόμματα υποστηρίζοντας τις υποψηφιότητες των βουλευτών τους για το Δήμο του Πειραιά. Η θέση της βουλευτού μας Μαρίας Ρεπούση είναι στην κεντρική πολιτική σκηνή και εκεί θα παραμείνει. Ο Δήμος του Πειραιά πρέπει να πάψει να χρησιμοποιείται για τα κομματικά ποσοστά».

zougla.gr/iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου