ΕΛΛΑΔΑ

Φ. Κουβέλης: Ανοιχτός σε μετεκλογική συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

φ-κουβέλης-ανοιχτός-σε-μετεκλογική-συ-468988

Ανοικτό άφησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία, ενώ σημείωσε ότι το κόμμα του δεν συμφωνεί με τον «αριστερό λαϊκισμό» της Κουμουνδούρου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς διαχώρισε την περίπτωση του Σπύρου Λυκούδη από εκείνη των Ανδρέα Παπαδόπουλου και Γρηγόρη Ψαριανού, οι οποίοι στήριξαν το εγχείρημα των «58». Ο Φώτης Κουβέλης τούς κάλεσε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και έκανε λόγο για «προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό».

Σχετικά με την κίνηση για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ προωθεί τον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. «Δεν μου αρέσει ο όρος Κεντροαριστερά, ανάγεται στο παρελθόν» πρόσθεσε, ενώ επεσήμανε ότι η Κίνηση των «58» εκ των πραγμάτων βρίσκεται μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βενιζέλο.

Επιπλέον, σχολίασε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αναλαμβάνει το μονοπώλιο του σοσιαλισμού και το κατηγόρησε για πανικό, δεδομένου ότι «από τη μία καλεί τη ΔΗΜΑΡ σε συνεργασία και από την άλλη την κατηγορεί για ανηθικότητα», ενώ εκτίμησε ότι, εάν η κυβέρνηση αποδεχθεί την επιβολή νέων μέτρων, δεν θα αντέξει. Σημείωσε, πάντως, ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν ζητεί πρόωρες εκλογές αλλά αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής λιτότητας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στη συνδιάσκεψη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που θα διεξαχθεί στο τέλος Φεβρουαρίου στη Ρώμη και όπου θα αποφασισθεί η εκλογική διακήρυξη για τις ευρωεκλογές. Μάλιστα, ανέφερε ότι έχει προσκληθεί από τον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των ευρωσοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς, ενώ υπογράμμισε ότι είναι δεδομένο πως οι ευρωβουλευτές που θα εκλέξει η ΔΗΜΑΡ θα ενταχθούν στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου