ΕΛΛΑΔΑ

«Πράσινο φως» για τη ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία

πράσινο-φως-για-τη-δημαρ-προοδευτι-229274

Το «πράσινο φως» για τη συγκρότηση του Προοδευτικού Πόλου πήρε ο Φώτης Κουβέλης από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, η οποία σχεδόν ομόφωνα ενέκρινε την πρόταση του προέδρου του κόμματος και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Το όνομα του Προοδευτικού Πόλου θα είναι «Δημοκρατική Αριστερά» με τον προσδιορισμό «Προοδευτική Συνεργασία» που θα αναφέρεται και στο ευρωψηφοδέλτιο.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που θα υπογράφουν την Ιδρυτική Διακήρυξη του Πόλου στα οποία περιλαμβάνονται η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά, οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Χ. Καστανίδης και Π. Μπεγλίτης καθώς και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως ο Α. Λαφαζάνης από τη Χαλκιδική. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η κοινοποίηση των υπογραφών στήριξης ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών στους οποίους περιλαμβάνεται και ο συγγραφέας Β. Βασιλικός.

Στις 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα. Οπως τόνισε και ο Φ. Κουβέλης στην ομιλία του στην ΚΕ, η δημιουργία του Προοδευτικού Πόλου αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα για τη χώρα και πρέπει να λειτουργήσει ως αντίβαρο απέναντι στον νέο διπολισμό μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο προοδευτικός πόλος θα είναι πραγματικά προοδευτικός. Δεν θα είναι λαϊκιστικός για να θωπεύσει συνειδήσεις, δεν θα βασίζεται στην άκρατη υποσχεσεολογία ούτε θα αθροίζει συντεχνιακά αιτήματα προς άγραν ψήφων», είπε χαρακτηριστικά.
Η Αγίου Κωνσταντίνου διαφοροποιείται από την Κίνηση των 58 και την προσπάθεια να δημιουργήσουν με το ΠΑΣΟΚ την ελληνική Ελιά χαρακτηρίζοντας το εγχείρημα ως «συντηρητική Κεντροαριστερά».

Την εισήγηση της ΚΕ υπερψήφισε και η τάση της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας με επικεφαλής τον Σ. Λυκούδη που αποτελείται από 26 μέλη της, η οποία σε ανακοίνωση εξέφρασε τη διαφωνία της για τις συνεργασίες της ΔΗΜΑΡ, οι οποίες «δεν απαντούν στην επιλογή του κόμματος για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού προοδευτικού πόλου», όπως αναφέρουν.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου