ΕΛΛΑΔΑ

Δρομολόγιο τρόμου στην Αλβανία

δρομολόγιο-τρόμου-στην-αλβανία-255054

Επίθεση εν κινήσει στο αλβανικό έδαφος δέχτηκε από αγνώστους ένα λεωφορείο του Γραφείου Γενικού Τουρισμού του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, γεμάτο με επιβάτες, την ώρα που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από το Αργυρόκαστρο προς τα Ιωάννινα.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, το λεωφορείο δέχτηκε «βροχή» από πέτρες, κοντά στο χωριό Λαζαράτι, με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ και πλαϊνά τζάμια, και να υποστεί φθορές το «κέλυφος» του οχήματος, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας από τους σοκαρισμένους επιβάτες. Ο οδηγός από τα Γιάννενα κράτησε την ψυχραιμία του, ακινητοποίησε με ασφάλεια το λεωφορείο και κάλεσε την αλβανική αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Η διοίκηση του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων εντάσσει την επίθεση στο πλαίσιο του ακήρυχτου «πολέμου» που μαίνεται το τελευταίο διάστημα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ανάμεσα σε αυτήν και σε ιδιοκτήτες λεωφορείων που δρομολογούν λεωφορεία μεταξύ των δύο χωρών, με αφορμή την εφαρμογή του νόμου που καθορίζει το καθεστώς λειτουργίας των διεθνών γραμμών.

«Μπλόκα» της αστυνομίας στο τελωνείο της Κακαβιάς, αποβίβαση επιβατών, αντεγκλήσεις, πολύωρη ταλαιπωρία, λιποθυμίες, αυτόφωρες συλλήψεις τσουχτερά πρόστιμα και βανδαλισμοί, συνθέτουν το σκηνικό της έντασης που επικρατεί από την περασμένη εβδομάδα.

Είχε προηγηθεί η προσφυγή της διοίκησης του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, η οποία απαίτησε να τηρηθεί ο νόμος για την πραγματοποίηση δρομολογίων, στο πλαίσιο υλοποίησης πρωτοκόλλου της Μεικτής Επιτροπής Μεταφορών Ελλάδας Αλβανίας.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου