ΕΛΛΑΔΑ

Στον κοινωνικό προϋπολογισμό το 30% του πλεονάσματος

στον-κοινωνικό-προϋπολογισμό-το-30-του-π-235069

Την απόδοση από το πρώτο ευρώ του 30% του πρωτογενούς πλεονάσματος στον κοινωνικό προϋπολογισμό ζήτησε από την κυβέρνηση ο Φ. Κουβέλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΔΗΜΑΡ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι η τόνωση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας αποτελεί όρο για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας, δήλωσε ότι για να καταστεί το χρέος της χώρας βιώσιμο, θα πρέπει να αναλάβει το ESM το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και να μην αποτελεί τμήμα του ελληνικού χρέους.

Για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού 2014-15 πρότεινε τη χρονική μετακύλιση των ομολόγων 4,4 δισ. ευρώ που δόθηκαν από το Δημόσιο και λήγουν το 2014 για κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών έναντι προνομιούχων μετοχών, καθώς και με μετακύλιση των ομολόγων που έχουν στη διάθεσή τους κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών.

Ο Φ. Κουβέλης ζήτησε μετ΄ επιτάσεως την αλλαγή των πολιτικών της κυβέρνησης και αναφερόμενος στις ευρωεκλογές υπογράμμισε ότι πρέπει να στείλουν μήνυμα αλλαγής της πολιτικής, με άξονα τη σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή.

«Οι ευρωεκλογές πρέπει να γίνουν σταθμός και να δημιουργήσουν νέα δεδομένα για λύσεις που θα υπερβαίνουν το σημερινό συντηρητικό πλαίσιο πολιτικών. Για αυτό χρειάζεται ισχυρός προοδευτικός πόλος», είπε ο Φ. Κουβέλης αναφερόμενος στη συμπαράταξη με άλλες δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας και του προοδευτικού κέντρου υπό την επωνυμία «Δημοκρατική Αριστερά ? Προοδευτική Συνεργασία».

Στην εκδήλωση πραγματοποίησαν ομιλίες ο υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης, που παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για τη μικρομεσαία επιχείρηση, η βουλευτής Ασημίνα Ξηροτύρη που περιέγραψε τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις της ΔΗΜΑΡ, καθώς και ο καθηγητής Διεθνούς Οικονομικής Γ. Τσαμουργκέλης που μίλησε για την πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και την τόνωση της ρευστότητας. Στην ημερίδα τοποθετήθηκαν επίσης ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και το μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΕ Παύλος Πολιτάκης.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου