ΕΛΛΑΔΑ

Κουβέλης: Να αποκρουστούν οι επιταγές της τρόικας για τις τράπεζες

κουβέλης-να-αποκρουστούν-οι-επιταγές-231635

Κάλεσμα στον Αντώνη Σαμαρά να «αποκρούσει» τις «απαράδεκτες επιλογές και επιταγές» της τρόικα όσον αφορά τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών απηύθυνε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

«Πρέπει να αποκρουστεί αυτό που λέει η τρόικα για τις ανάγκες των τραπεζών», σημείωσε ο κ. Κουβέλης, μιλώντας το πρωί στον Σκάι. Εκτίμησε δε, ότι η Αθήνα έχει τη δυνατότητα «ισχυρής διαπραγμάτευσης» με την τριμερή σε ορισμένα «σημαντικά ζητήματα», τονίζοντας πως η δυνατότητα αυτή που απορρέει από την «ομολογία των πάντων» πως έγιναν λάθη στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

«Πρέπει να αξιοποιηθούν τα λάθη», επεσήμανε.

Για το ζήτημα εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κουβέλης κατέστησε σαφές πως δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η στήριξη της ΔΗΜΑΡ σε κάποιον υποψήφιο θα συνδέεται με την πολιτική.

«Πρέπει να αλλάξει η πολιτική», συμπλήρωσε.

Ανέφερε επίσης ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δε σημαίνει απαραίτητα πρόωρες βουλευτικές εκλογές, παραδεχόμενος ωστόσο πως σε περίπτωση που κάποια αντιπολιτευόμενη παράταξη κερδίσει με μεγάλη διαφορά, τότε θα υπάρξουν φωνές περί δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης.

Όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ στην περιφέρεια Αττικής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα στηρίξει τον Γιάννη Σγουρό. Τόνισε ωστόσο πως τα κριτήρια της Αγίου Κωνσταντίνου θα είναι και αυτοδιοικητικά και πολιτικά, ενώ παράλληλα απέρριψε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ πως το ενιαίο μήνυμα των εκλογών πρέπει του Μαΐου να είναι αντιμνημονιακό.

Για το δεύτερο γύρο, επεσήμανε πως τα κριτήρια θα είναι αυτοδιοικητικά και αξιοκρατικά, βάσει της αξίας των προσώπων.

Ερωτηθείς τέλος για το εάν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου είναι εφικτή, ο κ. Κουβέλης απάντησε πως υπάρχει ένα περιθώριο πολιτικών αλλαγών, αλλά χαρακτήρισε την εντύπωση πως μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα τόσο «ουτοπική» όσο και «δημαγωγική».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου