ΔΙΕΘΝΗ

Χονγκ Κονγκ: Με αντιπροσωπεία των φοιτητών συναντάται εκπρόσωπος του κυβερνήτη

χονγκ-κονγκ-με-αντιπροσωπεία-των-φοιτ-78712
Ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ αρνείται να παραιτηθεί, όπως του ζητούν οι φοιτητές, ωστόσο, εκπρόσωπός του αποφάσισε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των φοιτητών, όπως έγινε γνωστό τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.
Το τελεσίγραφο όσων έχουν βγει στους δρόμους είναι ακόμη σε ισχύ και οι διαδηλωτές απειλούν με κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων εάν δεν παραιτηθεί ο Λιουνγκ Τσουν-Γινγκ.

Πηγές του στενού του περιβάλλοντος του κυβερνήτη ωστόσο διαμηνύουν, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι ο Λιουνγκ θα συνεχίσει αυτό που κάνει αυτές τις ημέρες: Να καλεί σε διάλυση των διαδηλωτών και τίποτε άλλο, εάν η κατάσταση στους δρόμους δεν πάρει βίαιη τροπή.

Η αστυνομία είχε ήδη αποσυρθεί από την πρώτη γραμμή μετά την ένταση του Σαββατοκύριακου.

«Εάν δεν υπάρξει κάποια χαοτική κατάσταση, δεν θα στείλουμε τις δυνάμεις καταστολής, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ειρηνικά, ακόμη κι αν χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες» ανέφεραν αξιωματούχοι.

Η στρατηγική είναι, όπως γράφουν η Washington Post, πως ο αριθμός των διαδηλωτών στους δρόμους θα μειωθεί όσο περνούν οι ημέρες, όπως και η υποστήριξη των πολιτών στις κινητοποιήσεις όσο τραβούν σε μάκρος και μπλοκάρουν την οικονομική ζωή της πόλης.

Την αντιμετώπιση αυτή, γράφει η Wall Street Journal σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται, την έχει «συστήσει» στον Λιουνγκ η κινεζική κυβέρνηση. «Το Πεκίνο έχει στείλει γραμμή στον κ. Λιουνγκ, δεν μπορείς να ανοίξεις πυρ, πρέπει να το χειριστείς ειρηνικά» αναφέρει ο αξιωματούχος που επικαλείται η εφημερίδα.

Τα πιο διαδεδομένα hashtag στο Twitter είναι:

  • #hongkongprotests
  • #umbrellarevolution ή σκέτο #umbrella
  • #occupycentral και #occupyHK

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου