ΔΙΕΘΝΗ

Παλαιστινιακή αντιπροσωπεία στο Κάιρο για συνομιλίες

παλαιστινιακή-αντιπροσωπεία-στο-κάι-179374

Αντιπροσωπεία της στέλνει σήμερα, Σάββατο στο Κάιρο η Παλαιστινιακή Αρχή για συνομιλίες σχετικά με την κατάσταση στη Λωρίδα τη Γάζας, παρά την κατάρρευση της εκεχειρίας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων Σαέμπ Ερεκάτ.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις εντάθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, κυρίως στην πόλη Ράφα, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Γάζας, καθώς στρατιώτες αναζητούσαν έναν Ισραηλινό αξιωματικό, ο οποίος εικάζεται ότι απήχθη.
«Ελπίζουμε πως ο υπουργός Κέρι θα πείσει το Ισραήλ να αποστείλει αντιπροσωπεία», δήλωσε ο Ερεκάτ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Θα πρέπει να μεταβούν στο Κάιρο και να θέσουν το ζήτημα», δήλωσε αναφερόμενος στις κατηγορίες του Ισραήλ σχετικά με την εξαφάνιση του στρατιώτη. «Είναι ο μόνος τρόπος ώστε να δοθεί μία ευκαιρία στην εκεχειρία».

Η αλ-Κασάμ, η ένοπλη πτέρυγα του ισλαμικού κινήματος της Χαμάς, αρνήθηκε ότι είχε συλλάβει τον αξιωματικό ή ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη με την εξαφάνισή του. «Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τον Ισραηλινό στρατιώτη ούτε τις συνθήκες εξαφάνισής του», αναφέρει η ομάδα σε επιστολή που απέστειλε σε δημοσιογράφους. Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με άλλες δηλώσεις της αλ-Κασάμ όπου αναφερόταν ότι η ομάδα εικάζει πως ο στρατιώτης και οι απαγωγείς του σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών.

«Έχουμε χάσει επαφή με την ομάδα των μαχητών που συμμετείχαν στην ενέδρα και πιστεύουμε ότι όλοι έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς», αναφέρει σε άρθρο της η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz επικαλούμενη δηλώσεις μελών της αλ-Κασάμ. «Εάν κατάφεραν να απαγάγουν τον στρατιώτη κατά τη διάρκεια της μάχης, τότε πιθανόν και αυτός να είναι νεκρός».

Η ανθρωπιστική εκεχειρία, στην οποία είχαν συμφωνήσει τόσο το Ισραήλ όσο και η Χαμάς, κατέρρευσε λιγότερο από τρεις ώρες αφότου τέθηκε σε ισχύ, ενώ τουλάχιστον 107 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Από τις 8 Ιουλίου που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.640 Παλαιστίνοι, κυρίως άμαχοι. Από την πλευρά του Ισραήλ, έχουν χάσει τη ζωή τους 63 στρατιώτες και τρεις πολίτες.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου