ΔΙΕΘΝΗ

Γκάλοπ BBC: Πιο δημοφιλής χώρα η Γερμανία

γκάλοπ-bbc-πιο-δημοφιλής-χώρα-η-γερμανία-774359

Η Γερμανία είναι η χώρα που συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές απόψεις συγκρινόμενη με άλλες 15 χώρες αλλά και την ΕΕ ως σύνολο, σύμφωνα με ετήσιο γκάλοπ του BBC.

Στο γκάλοπ συμμετείχαν πάνω από 26.000 άτομα σε 25 χώρες, από τα οποία ζητήθηκε να κατατάξουν 16 χώρες, καθώς και την ΕΕ ως σύνολο σε σχέση με το αν η επιρροή τους παγκοσμίως ήταν «κυρίως θετική» ή «κυρίως αρνητική».

Στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκε η Γερμανία με 59% θετικές γνώμες –παρότι βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών λόγω της πολιτικής λιτότητας. Μάλιστα ο αντίκτυπος της Γερμανίας παγκοσμίως έχει βελτιωθεί σημαντικά από το 2013.

Ακολουθούν ο Καναδάς και η Βρετανία με 55% θετικές γνώμες (βελτιωμένο σκορ σε σχέση με πέρυσι) και έπονται η Ιαπωνία (51%) και η Γαλλία (49%, ποσοστό βελτιωμένο σε σχέση με το 2012), ενώ 49% συγκεντρώνει και η ΕΕ ως σύνολο.

Οι χώρες που τα πήγαν καλύτερα απ’ ότι το 2012, είναι η Βρετανία, η Γαλλία και ο Καναδάς, ενώ οι «γίγαντες» ΗΠΑ (45%), Κίνα (42%) και Ρωσία (30%) δεν τα πήγαν τόσο καλά, αφού το σκορ τους είναι χειρότερο σε σχέση πέρυσι. Στην τελευταία θέση βρέθηκε ξανά το Ιράν, με μόλις 15% θετικές γνώμες.

Το γκάλοπ διεξήχθη για το BBC από την GlobeScan και PIPA

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου