ΔΙΕΘΝΗ

Ενώπιον των δικαστών η Λαγκάρντ για το σκάνδαλο Ταπί

ενώπιον-των-δικαστών-η-λαγκάρντ-για-το-774535

Έφθασε σήμερα το πρωί στο δικαστήριο της γαλλικής πρωτεύουσας η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ για να απαντήσει στις ερωτήσεις των δικαστών που ερευνούν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ της κυβέρνησης Σαρκοζί και του επιχειρηματία και πρώην υπουργού Μπερνάρ Ταπί.

«Χαίρομαι που σας βλέπω» ήταν η μόνη δήλωση που έκανε η Κριστίν Λαγκάρντ προσερχόμενη στο δικαστήριο.

Οι δικαστές ζητούν από αυτήν, τώρα, να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν στη συμφωνία με τον Ταπί το 2007, από την οποία ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης της Adidas αποκόμισε 400 εκατομμύρια ευρώ.

Οι απαντήσεις της Λαγκάρντ, η οποία ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας εκείνη την περίοδο, θα κρίνουν και το μέλλον των ερευνών όπως και την πιθανότητα απαγγελίας κατηγοριών για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, καθώς το ποσό της εξωδικαστικής αποζημίωσης που έλαβε ο Ταπί ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό, που ενδεχομένως να κέρδιζε στα δικαστήρια.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ δεν κατηγορείται για δωροδοκία από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον Ταπί αλλά για κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος και εφόσον διαταχθεί επίσημη έρευνα ενδέχεται η Λαγκάρντ να μην αποφύγει το εδώλιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου