ΔΙΕΘΝΗ

Nεκροί στο Σινά και δακρυγόνα στην Ταχρίρ

nεκροί-στο-σινά-και-δακρυγόνα-στην-ταχρ-575760

Τέλος δεν έχει ο κύκλος της βίας στην Αίγυπτο. Στην πλέον πολύνεκρη επίθεση από την κλιμάκωση της έντασης στο Σινά, 10 Αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 35 τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην πόλη Ελ Αρίς στο Βόρειο Σινά, ανακοίνωσε αξιωματούχος ασφαλείας, μετέδωσε στη διαδικτυακή της έκδοση η κρατική εφημερίδα Αλ-Αχράμ.

Από την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο οργανώσεις με διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα κλιμάκωσαν τις επιθέσεις τους.

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη την ώρα που διερχόταν το λεωφορείο, το οποίο μετέφερε τους στρατιώτες, σε δρόμο ανάμεσα στη Ράφα–στα σύνορα με την παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας και την επαρχιακή πρωτεύουσα του Βόρειου Σινά.

Δακρυγόνα για τους “προδομένους της εξέγερσης” στην Ταχρίρ

Ένας άνθρωπος είναι νεκρός και 51 έχουν τραυματιστεί από συγκρούσεις που διαδραματίζονται και πάλι στην πολύπαθη πλατεία Ταχρίρ.

Διαδηλωτές που αντιτίθενται τόσο στον στρατό όσο και στη Μουσουλμανική Αδελφότητα βγήκαν στους δρόμους με αφορμή τη δεύτερη επέτειο από τα επεισόδια με τις δυνάμεις ασφαλείας στην Οδό Μοχάμεντ Μαχμούντ κατά τα οποία σκοτώθηκαν 47 άνθρωποι.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές που διαμαρτύρονται στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου για την επέτειο του θανάτου 42 διαδηλωτών στις πρώτες διαδηλώσεις εναντίον του Χόσνι Μουμπάρακ. Η συγκέντρωση στράφηκε εναντίον όσων “πρόδωσαν την επανάσταση του 2011”, με συνθήματα που έφταναν να στοχεύουν και τη σημερινή στρατιωτική κυβέρνηση.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου