ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχητικά αυξάνονται οι ομαδικοί βιασμοί μεταξύ εφήβων

ανησυχητικά-αυξάνονται-οι-ομαδικοί-β-553711

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί η αστυνομία της Σουηδίας τις συνεχώς αυξανόμενες καταγγελίες για ομαδικούς βιασμούς μεταξύ των εφήβων. Υπάρχουν περιπτώσεις που έφηβοι 14 και 15 χρονών βιάζουν 12χρονα κορίτσια. Πολλές φορές μάλιστα βιντεοσκοπούν τις πράξεις τους ή τραβούν φωτογραφίες.

Τα ανησυχητικά στοιχεία βγήκαν στη δημοσιότητα με αφορμή την έναρξη δίκης για σχετικό περιστατικό στη Στοκχόλμη.

“Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια των φίλων τους που ήθελαν να βιντεοσκοπήσουν ή να τραβήξουν φωτογραφίες από το γεγονός” με τα κινητά τους τηλέφωνα, δήλωσε επιθεωρήτρια της σουηδικής αστυνομίας Μόνι Βίνσενς.

Σύμφωνα με την αστυνομικό, “το κορίτσι δεν τολμά να πει όχι”, ενώ στη συνέχεια οι δράστες ενδέχεται να την απειλούν ότι θα δείξουν τις φωτογραφίες.

Από την αρχή της χρονιάς στη Στοκχόλμη έχουν καταγραφεί σχεδόν 1.600 υποθέσεις σεξουαλικών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονταν ένας ή μια ανήλικος, έναντι συνολικά 1.301 το 2012!

Τα σουηδικά δικαστήρια εξέτασαν το 2012, 466 υποθέσεις στις οποίες το θύμα ήταν 15 με 17 ετών, σχεδόν διπλάσιες απ’ ό,τι την προηγούμενη χρονιά.

Στη Σουηδία καταγράφεται ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά καταγγελιών βιασμών στην Ευρώπη και, σύμφωνα με την αστυνομία, τα θύματα διστάζουν όλο και λιγότερο να προχωρήσουν σε καταγγελία.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου