ΔΙΕΘΝΗ

Αρχίζουν εκ νέου οι συνομιλίες Ιράν – Δύσης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

αρχίζουν-εκ-νέου-οι-συνομιλίες-ιράν-δ-532659

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι θα επαναλάβει τις τεχνικές συνομιλίες με τις έξι μεγάλες δυνάμεις στη Γενεύη αύριο Πέμπτη και Παρασκευή, ένα ζωτικής σημασίας βήμα για την εφαρμογή της προσωρινής συμφωνίας που υπεγράφη τον προηγούμενο μήνα και η οποία προβλέπει την αναστολή μέρους του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την ελάφρυνση των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί.

Οι συζητήσεις μεταξύ των ομάδων των ειδικών ενδέχεται να συνεχιστούν ως το Σάββατο ή την Κυριακή αν αυτό καταστεί αναγκαίο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars επικαλούμενο τον ιρανό επικεφαλής των διαπραγματευτών Αμπάς Αραγτσί.

Την προηγούμενη Πέμπτη οι ιρανοί διαπραγματευτές είχαν διακόψει τις τεχνικές συνομιλίες στη Βιένη διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση των ΗΠΑ να επεκτείνει τη μαύρη λίστα με τις εταιρείες και τα πρόσωπα που παραβιάζουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Τεχεράνη, επισημαίνοντας ότι αυτή η κίνηση παραβίαζε το πνεύμα της προσωρινής συμφωνίας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται από την πλευρά τους ότι η επέκταση της μαύρης λίστας δεν παραβιάζει τη συμφωνία της 24ης Νοεμβρίου και επισημαίνουν ότι είχαν ενημερώσει εκ των προτέρων το Ιράν.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου