ΔΙΕΘΝΗ

Θέλουν να στήσουν άγαλμα του Σατανά έξω από το Καπιτώλιο

θέλουν-να-στήσουν-άγαλμα-του-σατανά-έξ-506504

Παραπονιούνται για αδικία και περιορισμό του δικαιώματος θρησκευτικής έκφρασης γιατί δεν έχουν το… θεό τους. Σε ένα δημόσιο χώρο, έξω από ένα συμβολικό κτίριο.

Ο λόγος για μια ομάδα σατανιστών που αυτοαποκαλούνται “ο Ναός του Σατανά” που ζητά να τοποθετηθεί ένα άγαλμα του Σατανά, ύψους τριών μέτρων έξω από το Καπιτώλιο της Οκλαχόμα.

Το “έργο”, όπως το χαρακτηρίζει η ομάδα, θα τοποθετηθεί εκεί με στόχο να διεκδικήσει το δικαίωμα της θρησκευτικής έκφρασης σύμφωνα με τους εμπνευστές του.

“Ως φόρο τιμής στο Σατανά, ο σκοπός του μνημείου είναι να αντιπαραβληθεί στο μνημείο των Δέκα Εντολών στη βόρεια πλευρά του κτιρίου”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ομάδα στην ιστοσελίδα της.

” Το μνημείο έχει σχεδιαστεί για να αντανακλά τις απόψεις των σατανιστών στην Οκλαχόμα Σίτι και αλλού”, είπε ο εκπρόσωπος της σατανιστικής ομάδας Λουσιέν Γκρέιβς. “Το άγαλμα θα έχει επίσης λειτουργικό σκοπό, σαν μια καρέκλα, όπου οι άνθρωποι όλων των ηλικιών θα μπορούν να κάθονται στην αγκαλιά του Σατανά για έμπνευση και στοχασμό” συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την ομάδα αυτή το έργο για το οποίο υπέβαλαν επίσημα αίτημα ώστε να τοποθετηθεί στο Καπιτώλιο της Οκλαχόμα θα είναι ένα πλήρες ομοίωμα ενός τραγοπόδαρου με φτερά και κεφάλι κατσίκας με κέρατα καθήμενο σε ένα είδος πολυθρόνας. Το ομοίωμα αυτό που συχνά χρησιμοποιείται ως σύμβολο του αποκρυφισμού θα τοποθετηθεί δίπλα ή κοντά στο μνημείο των Δέκα Εντολών που βρίσκεται έξω από το κτίριο από το 2012. Οι Δέκα Εντολές αναφέρονται στο βιβλικό κείμενο που έλαβε ο Μωυσής περιγράφοντας τον ηθικό κώδικα πάνω στο οποίο οικοδομήθηκαν ο Ιουδαϊσμός και ο Χριστιανισμός.

Ο Πολ Γουόσελχοφ εκπρόσωπος στο νομοθετικό σώμα της Οκλαχόμα , είπε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο KFOR ότι δεν πιστεύει ότι το μνημείο του Σατανά θα λάβει έγκριση από την Επιτροπή Συντήρησης του Καπιτωλίου. Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών της Οκλαχόμα έχει ήδη αμφισβητήσει το άγαλμα των Δέκα Εντολών ενώ και το Σύνταγμα των ΗΠΑ απαγορεύει την κατασκευή οποιουδήποτε ανάλογου ύφους θρησκευτικού μνημείου.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου