ΔΙΕΘΝΗ

Δύο εκρήξεις στο Νταγκεστάν, ενώ ο Πούτιν υπόσχεται ασφάλεια στο Σότσι

δύο-εκρήξεις-στο-νταγκεστάν-ενώ-ο-πούτ-491618

Διαβεβαιώσεις ότι η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να εγγυηθεί την ασφάλεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι έδωσε ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε τηλεοπτικά δίκτυα ξένων χωρών. Ωστόσο, σχεδόν ταυτόχρονα με τις δηλώσεις του, δύο εκρήξεις συγκλόνισαν την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, προκαλώντας τον τραυματισμό επτά ατόμων.

«Το καθήκον μας ως διοργανωτές είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των συμμετεχόντων και των θεατών αυτής της γιορτής του αθλητισμού και ως προς αυτό θα κάνουμε τα πάντα» δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη που παραχώρησε από το Σότσι σε τηλεοπτικά δίκτυα της Ρωσίας και του εξωτερικού.

«Αν αφεθούμε να δείξουμε αδυναμία, να δείξουμε ότι φοβόμαστε, θα βοηθήσουμε τους τρομοκράτες να επιτύχουν τους στόχους τους» υπογράμμισε ο Πούτιν.

«Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα, η οποία εργάζεται σε όλους τους τομείς –τον ανθρωπιστικό, τον πολιτικό, τον οικονομικό–οφείλει να συντονίσει τις προσπάθειές της στη μάχη εναντίον των τρομοκρατικών ενεργειών, των δολοφονιών αθώων» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Το υπόλοιπο μέρος της συνέντευξής του θα μεταδοθεί το βράδυ της Κυριακής.

Δύο εκρήξεις στο Νταγκεστάν

Σχεδόν ταυτόχρονα με τη μετάδοση των δηλώσεων του ρώσου πρόεδρου, δύο εκρήξεις συγκλόνισαν την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, Μαχατσκάλα, προκαλώντας τον τραυματισμό επτά ανθρώπων, εκ των οποίων οι δύο είναι αστυνομικοί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass έκανε λόγο για «τραυματίες και νεκρούς» όμως αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έως αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν νεκροί» δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας στο Ιντερφάξ.

Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι η πρώτη έκρηξη προκλήθηκε από οπλοβομβίδα που εκτοξεύθηκε εναντίον εστιατορίου. Τουλάχιστον πέντε είναι οι τραυματίες μέχρις στιγμής.

Η δεύτερη έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο που βρισκόταν στην ίδια περιοχή. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου