ΔΙΕΘΝΗ

Επισκευάζοντας το… χέρι του Θεού

επισκευάζοντας-το-χέρι-του-θεού-484781

Άρχισαν οι εργασίες για την αποκατάσταση δύο δαχτύλων και σημείου του κεφαλιού στο διάσημο άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο υπέστη ζημιές από κεραυνό την περασμένη εβδομάδα.

Την Τρίτη οι τεχνικοί εξέτασαν το 38 μέτρων άγαλμα, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του όρους Κορκοβάδο.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι εργασίες επισκευής μπορεί να διαρκέσουν περίπου τέσσερις μήνες. Ωστόσο, το μνημείο θα παραμείνει ανοιχτό για τους επισκέπτες.

Πρόσθεσαν ακόμη ότι θα τοποθετηθούν περισσότερα αλεξικέραυνα, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ανάλογες ζημιές στο μέλλον.

Την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας ένας κεραυνός χτύπησε το διάσημο άγαλμα προκαλώντας ζημιές στο δεξί μεσαίο δάχτυλο, τον αντίχειρα και σε ένα σημείο του κεφαλιού.

Η καταιγίδα προκάλεσε τον μεγαλύτερο αριθμό κεραυνών που έχουν καταγραφεί ποτέ στη Βραζιλία, από το 1999, οπότε και η χώρα άρχισε να καταγράφει καταιγίδες.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας ανέφερε στο O Globo ότι το άγαλμα χτυπούν κεραυνοί τρεις με πέντε φορές το χρόνο.

Το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή εγκαινιάστηκε στις 12 Οκτωβρίου 1931 και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αρτ ντεκό τεχνοτροπίας γλυπτά στον κόσμο.
Κάθε χρόνο το επισκέπτονται περίπου 2 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ το 2010 οι εργασίες αποκατάστασης του άγγιξαν τα 4 εκατομμύρια δολάρια.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου