ΔΙΕΘΝΗ

Διαδηλώσεις, συμπλοκές και συλλήψεις

διαδηλώσεις-συμπλοκές-και-συλλήψεις-461361

Στους δρόμους του Καΐρου βγήκαν και πάλι χτες οι Αιγύπτιοι, μία ημέρα μετά τις πρωτοφανείς σε μαζικότητα διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ με «άρωμα» Τυνησίας. Συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, καθώς και στη νότια πόλη Σουέζ, και οι Αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη 500 διαδηλωτών.

Το μέτρα ασφαλείας στο Κάιρο είναι δρακόντεια• το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την απαγόρευση των πολιτικών συγκεντρώσεων σε ολόκληρη τη χώρα και προειδοποίησε τους διαδηλωτές με συλλήψεις και διώξεις.

Η κυβέρνηση επέβαλε επίσης φραγή στο Twitter και το Facebook, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως από τους διαδηλωτές στην Αίγυπτο.

Παρά τις προειδοποιήσεις χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από συγκρότημα δικαστικών μεγάρων στο κέντρο του Καΐρου, σημείο εκκίνησης ορισμένων εκ των συγκεντρώσεων της Τρίτης. «Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος» φώναζε το πλήθος.

Συμπλοκές σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία της ένωσης των δημοσιογράφων του Καΐρου, όπου είχαν συγκεντρωθεί επίσης εκατοντάδες Αιγύπτιοι ζητώντας να μπει τέλος στο καθεστώς του Χόσνι Μουμάρακ.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου