ΔΙΕΘΝΗ

Νεκροί δύο άνδρες του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

νεκροί-δύο-άνδρες-του-νατο-στο-αφγανισ-363242

Δύο στρατιώτες της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από άνδρες που φορούσαν στολές του αφγανικού στρατού στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε ο συνασπισμός.

Οι δύο άνδρες που φορούσαν στολές του αφγανικού στρατού άνοιξαν πυρ εναντίον ενός οχήματος στο οποίο επέβαιναν στρατιώτες του ΝΑΤΟ σε βάση του αφγανικού στρατού στην επαρχία Χελμάντ, προπύργιο των Ταλιμπάν, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αποστολή του ΝΑΤΟ.

Δύο στρατιώτες του NATO, που η εθνικότητά τους δεν έγινε γνωστή, έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση, ενώ οι δύο επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν από τα ανταποδοτικά πυρά των στρατιωτών του συνασπισμού που βρίσκονταν στο σημείο.

Οι “επιθέσεις από μέσα” αφγανών στρατιωτών ή εξεγερμένων μεταμφιεσμένων σε αφγανούς στρατιώτες εναντίον των μελών του διεθνούς συνασπισμού έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, η εντολή των οποίων είναι να υποστηρίξουν την κυβέρνηση της Καμπούλ έναντι της εξέγερσης των Ταλιμπάν, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι επιθέσεις αυτές συντείνουν στη δημιουργία ενός κλίματος δυσπιστίας ανάμεσα στα ξένα στρατεύματα και στους αφγανούς στρατιώτες τους οποίους πρέπει να υποστηρίξουν και να εκπαιδεύσουν.

Σήμερα ο συνασπισμός δεν διευκρίνισε κατά πόσον οι επιτιθέμενοι ήταν αφγανοί στρατιώτες που έστρεψαν τα όπλα τους εναντίον του ΝΑΤΟ ή εξεγερμένοι που διείσδυσαν στον αφγανικό στρατό για να σκοτώσουν ξένους στρατιώτες στη διάρκεια μιας επίθεσης αυτοκτονίας.

Μετά τον τερματισμό της μάχιμης αποστολής του ΝΑΤΟ τον περασμένο Δεκέμβριο, το ΝΑΤΟ διαθέτει 13.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί να εκπαιδεύσουν τις αφγανικές δυνάμεις στην πρώτη γραμμή απέναντι στους Ταλιμπάν, οι οποίοι έχουν εντείνει εξάλλου τις επιθέσεις τους τους τελευταίους μήνες.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου