ΔΙΕΘΝΗ

Διαψεύδεται ο θάνατος του ηγέτη της ISIS σε Αφγανιστάν και Πακιστάν

διαψεύδεται-ο-θάνατος-του-ηγέτη-της-isis-σ-427639

Διαψεύδονται οι πληροφορίες για τον θάνατο του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους σε Αφγανιστάν και Πακιστάν, Χάφεζ Σάιντ, σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο, όπως αναφέρει, προέρχεται από τον ηγέτη της στο Αφγανιστάν.

Το μήνυμα που φέρεται να μετέδωσε ο Χάφεζ Σαΐντ ανέβηκε στην ιστοσελίδα του ΙSIS δύο ημέρες αφότου η υπηρεσία πληροφοριών του Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε.

Η αυθεντικότητα του μηνύματος δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Ο Σαΐντ, που κατάγεται από το Πακιστάν, φέρεται να σκοτώθηκε στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ αργά το βράδυ της Παρασκευής, ανέφερε η υπηρεσία πληροφοριών.

Ο Σαΐντ είχε μεταπηδήσει από τους Ταλιμπάν στο Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν.

Ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους έχουν αποτελέσει στόχο των πληγμάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΠΑ, που σκότωσαν άλλους τρεις διοικητές του Ισλαμικού Κράτους στην ίδια περιοχή μέσα σε μία εβδομάδα, περιλαμβανομένου του Σαχιντουλάχ Σαχίντ και του Γκιουλ Ζαμάν.

Αφού εξεδίωξαν τους αντάρτες Ταλιμπάν, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προωθήθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες σε πολλές περιοχές της επαρχίας Νανγκαρχάρ που συνορεύει με το Πακιστάν.

Η Ατσίν έπεσε στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους τον περασμένο μήνα έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις με τους Ταλιμπάν.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου